Доналд Тръмп стана третият президент в историята на САЩ, чието

...
Доналд Тръмп стана третият президент в историята на САЩ, чието
Коментари Харесай

Печели или губи Тръмп от процедурата по импийчмънт

Доналд Тръмп стана третият президент в историята на Съединени американски щати, чието премахване беше утвърдено от Долната камара на Конгреса. Злоупотреба с власт и възпрепятстване работата на Конгреса са двете обвинявания, с които се желае импийчмънт на Тръмп. " За " гласоподаваха съвсем всички демократи, " Против " - всички републиканци. Президентът, който отхвърля да е правил нещо неправилно, подлага на критика демократите по време на дебатите и гласуването - и в Туитър, и на собствен избирателен протест. Сега казусът се поема от Сената.


С двете гласувания Долната камара реши ориста на президента Доналд Тръмп - за в този момент.

На пръв взор демократите имат съображение да ликуват. Не е ли обаче тази победа пирова? Вече се появи информация, че демократите не са напълно удовлетворени от хода на процедурата до в този момент.

Вътрешни източници настояват, че Нанси Пелоси възнамерява да забави депозирането на обвиняванията в Сената и позволяват отсрочване на процеса.

Републиканците пък не престават да упорстват, че импийчмънтът е бил най-прибързаният, повърхностен и непочтен в историята на страната.
Проф. Алан Лихтман, историк: Това е риск за всички, тъй като е невиждано. Има ли сме два импийчмънта и един президент, който се отдръпна преди импийчмънт. Но никой от тях не се е борил за преизбиране. Така че, в случай че приемем, че не бъде отхвърлен, за първи път в американската история ще имаме резидент, който е импийчван и се е борил за втори мандат.
В Съединени американски щати се майтапят, че в този момент въпросът за милион $ е по какъв метод ще се отрази това на изборите през 2020 година А разновидностите са два - това да активизира последователите на републиканците те да поддържат Тръмп, към който демократите са се отнесли незаслужено.

И вторият - това да остави неизлечимо леке върху президента и да наклони везните в интерес на претендента на Демократическата партия.

Социологията демонстрира, че разделянето в американското общество е доста мощно.
Камерън Уестън, гражданин на Калифорния: Мисля, че би трябвало да си иде. Възможно е обаче, импийчмънтът да му помогне повече в сравнение с бихме желали, само че мисля, че би трябвало да се случи.
Горната камара се управлява от републиканците, тъй че до действително премахване от власт на президента Тръмп надали ще се стигне. А кой ще е новият собственик на Белия дом ще стане ясно през ноември 2020 година
 Какво следва за Тръмп след историческия избор в Долната камара на Конгреса Какво следва за Тръмп след историческия избор в Долната камара на Конгреса
Доналд Тръмп стана третият президент в историята на Съединени американски щати, чието премахване беше утвърдено от Долната камара на Конгреса.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР