Доналд Тръмп спечели първите осем първични избори, включително в Тексас,

...
Доналд Тръмп спечели първите осем първични избори, включително в Тексас,
Коментари Харесай

Тръмп печели първите осем първични избори в супервторника

Доналд Тръмп завоюва първите осем първоначални избори, в това число в Тексас, оповестени от американските мрежи, откакто бяха получени резултатите от 15-те щата от " супервторника " в конкуренцията за президентската номинация на републиканците.


Бившият президент, който дава поръчка за сензационно завръщане в Белия дом, откакто през 2020 година бъде отхвърлен от демократа Джо Байдън, може да претендира за чиста победа в щатите на 5 март по пътя към номинацията на Републиканската партия.

Алабама, Арканзас, Мейн, Северна Каролина, Оклахома, Тенеси, Тексас и Вирджиния оповестиха Тръмп за победител, който изрази признателност на своя уебсайт " Истината " в обществената мрежа, до момента в който продължаваше броенето в другите щати от супервторника в цялата страна.

Дългогодишният му кандидат, някогашният дипломат на Организация на обединените нации Ники Хейли, не съумя да се трансформира в забележителна спънка по пътя на Тръмп към номинацията, само че до момента отхвърляше да се откаже от конкуренцията.

В конкуренцията за номинацията на демократите, както се очакваше, Байдън завоюва всички първи 11 щата, оповестиха американските медии.

Средните стойности на социологическите изследвания на RealClearPolitics сочат, че Тръмп би имал два пункта преднина пред Байдън в дуел един против един на изборите през ноември./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР