Доналд Тръмп ще прекара „няколко дни“, според Белия дом, в

...
Доналд Тръмп ще прекара „няколко дни“, според Белия дом, в
Коментари Харесай

Приетият по спешност в болница Тръмп проговори за кошмара с К-19!

Доналд Тръмп ще прекара „ няколко дни “, съгласно Белия дом, в Националния военномедицински център „ Уолтър Рийд “, където ще се лекува от ковид. Неговите лекари споделиха, че това е единствено „ защитна марка “, написа

Междувременно, разраства се кръгът на инфектирани, обвързван с огнището в Белия дом.

Заразени с ковид са ръководителят на предизборната акция на Тръмп Уилям Степин, както и някогашната президентска съветничка Келиън Конуей. Конуей заяви в Туитър, че пробата й бил позитивен, тя имала лека кашлица и се чувствала добре, само че въпреки всичко предходна на карантина по съвет на лекарите.

Tonight I tested positive for COVID-19. My symptoms are mild (light cough) and I’m feeling fine. I have begun a quarantine process in consultation with physicians.

As always, my heart is with everyone affected by this global pandemic. ️
— Kellyanne Conway (@KellyannePolls) Други 4 души, участвали предходната събота на събитие в Розовата градина също са заболели.

11 души пък са се заразили след дебата сред Тръмп и Джо Байдън във вторник. Трима публицисти, които работят в Белия дом, също са дали позитивна проба за ковид. Шефът на Републиканския народен комитет Рона Макданиел също е болна.

след съвещания с лекари от „ Уолтър Рийд “ и „ Джон Хопкинс “. Лекарите са почнали да му дават лекарството „ Рендесевер “, само че президентът не е подложен на О2. Краткото известие не дава детайлности за индикаторите на Доналд Тръмп.

Президентът пусна и туит от болничното легло, в който написа: „ Мисля, че върви добре. Благодаря на всички. Любов!!! “
Тръмп, който извървя дистанцията до хеликоптера, когато напускаше Белия дом, не сподели нищо пред чакащите го кореспонденти.

Going welI, I think! Thank you to all. LOVE!!!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump)
Президентът е в положително въодушевление, има леки признаци и работи през целия ден, съобщи по-рано в петък в изказване пред кореспонденти в Белия дом прессекретарят Кейли Макенани. „ Като защитна мярка и по рекомендация на лекаря му и медицинските специалисти президентът ще работи през идващите няколко дни от президентските офиси в центъра „ Уолтър Рийд “, добави още Макенани.

Източници от Белия дом обаче оповестиха, че Тръмп има лека температура, изтощен е и има проблем с дишането. Лекарят му доктор Шон Конли сподели, че президентът е бил подложен на пробно лекуване с коктейли с антитела Regeneron като защитна мярка и приема няколко хранителни добавки. Лечението към момента се изследва и даже няма утвърждение за незабавно прилагане от Федералната организация по храните и медикаментите.

Малко преди да отпътува от Белия дом президентът разгласява послание в туитър, на което изглеждаше с подпухнали очи и отпаднал.

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) Искам да благодаря на всички за голямата поддръжка. Заминавам за болница „ Уолтър Рийд “. Мисля, че всичко е наред с мен, само че би трябвало да сме сигурни, че всичко е добре “, сподели той. „ С първата дама всичко е наред. Благодаря на всички, правя оценка го високо и в никакъв случай няма да го не помни “.

Преместването на президента във военната болница заведение идва по-малко от ден откакто той разгласи диагнозата си. Първата дама Мелания Тръмп също се оказа позитивна за Covid-19.

Тръмп напусна Белия дом и извървя пешком дистанцията от резиденцията до чакащия го хеликоптер „ Марин 1 “, който го транспорти до медицинския център „ Уолтър Рийд “. Президентът извървя дистанцията до хеликоптера без непозната помощ.

Тръмп беше с маска, за разлика от митингите си, на които не носи такава.

„ Уолтър Рийд “ се намира в прилежащия щат Мериленд и е военно здравно заведение, в което президентите на Съединени американски щати се лекуват от десетилетия.

Тръмп не е трансферирал властта на вицепрезидента Майк Пенс, както от време на време са правили предходни президенти, когато са се подлагали на лекуване, съобщи представител на Белия дом.

Пенс е поел плануваните телефонни диалози на президента с губернатори и пенсионерски организации.

Вицепрезидентът, който следва да поеме пълномощията на президентът, в случай че се случи по този начин, че последният да се разболее тежко, даде негативен тест за ковид.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР