Доналд Тръмп ще бъде изправен пред наказателен процес през март

...
Доналд Тръмп ще бъде изправен пред наказателен процес през март
Коментари Харесай

Датата на съдебния процес за парични измами срещу Доналд Тръмп е определена за март 2024 г

Доналд Тръмп ще бъде изправен пред углавен развой през март 2024 година , постанови арбитър от Ню Йорк. По това време акцията на републиканеца за президентската номинация ще бъде в разгара си. Бившият президент беше известен за това по време на чуване през вчерашния ден по делото за хипотетичното укриване на парична сума , която е била предопределена за възнаграждение на порнозвезда , предава „ BBC “.

Тръмп е упрекнат в 34 закононарушения , свързани с подправяне на бизнес документи . Миналия месец той пледира, че е почтен по всяко от обвиняванията. След чуването той изрази разочарованието си процеса в своята обществена мрежа Truth Social .

„ Наложиха ни дата на правосъдния развой на 25 март, тъкмо в средата на първичния сезон на изборите “, показа Тръмп и добави, че това е „ доста незаслужено “ и съгласно него е „ интервенция в изборите “.

Постът му в обществената мрежа беше оповестен единствено няколко часа откакто арбитър Хуан Мерчан съобщи, че рестриктивните мерки върху това какво може да прави и споделя Тръмп по отношение на делото няма да лимитират опцията му да води акция . Магистратът добави, че някогашният водач „ сигурно е свободен да отхвърля обвиняванията и да се пази против тях “.

Преди време самият Тръмп дефинира наказателните каузи против него като „ политически лов на вещици, който има за цел да смъкна водещия претендент на Републиканската партия “. Март 2024 година се обрисува да бъде извънредно под напрежение месец за Тръмп и другите претенденти, които ще вземат участие в конкуренцията за републикански кандидат-президенти. Както е известно, регламентът изисква претендентите да пътуват за поредност от конвенции, избори и събрания във всеки щат и територия на Съединени американски щати, като стартират през февруари и приключват при започване на юни или малко по-късно.

На последното чуване Тръмп за повторно се яви в съда по последното накзателно дело. За първи път той беше задържан и се яви в правосъдната зала в Ню Йорк през април, където в обвинителен акт от 16 страници му бяха повдигнати 34 обвинявания в машинация. Тези обвинявания са свързани с заплащането на 130 000 $ (105 000 паунда) на актрисата от филми за възрастни Сторми Даниълс , която твърди, че ѝ е било платено да мълчи , откакто е правила секс с него.

Предоставянето на въпросната сума в подмяна на безмълвие единствено по себе си не нещо е нелегално, само че делото против някогашния президент е ориентирано върху това по какъв начин някогашният му юрист, който е платил на Даниълс, е записал възобновяване на разноските в сметките на Тръмп. Тръмп е упрекнат във подправяне на комерсиалните си документи , като е декларирал, че заплащането е било за правни разноски . Твърди се, че заплащанията са имали за цел също по този начин да прикрият нездравословна информация и противозаконна активност от американските гласоподаватели преди и след изборите през 2016. Делото е едно от редицата правни провокации , с които Тръмп се бори.

По-рано през май по време на гражданско дело в Ню Йорк Тръмп беше приет за отговорен за клеветата и половото посягане против Е. Джийн Карол, някогашна журналистка на списание Elle, и го осъди да ѝ заплати обезщетение в размер на към 5 млн. $. Карол в този момент се пробва да получи в допълнение обезщетение поради реплики, изречени от някогашния президент, след произнасянето на присъдата по това дело.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР