Доналд Тръмп се изправя срещу последния си останал републикански опонент

...
Доналд Тръмп се изправя срещу последния си останал републикански опонент
Коментари Харесай

Тръмп и Ники Хейли влизат в битка за номинацията на републиканците в Ню Хемпшир

Доналд Тръмп се изправя против последния си останал републикански конкурент Ники Хейли на първичните избори в Ню Хемпшир , оповестява БиБиСи. Бившият президент на Съединени американски щати се надява да нанесе тежък удар на акцията на някогашния губернатор на Южна Каролина за републиканската номинация.

Надпреварата следва безапелационната победа на Тръмп седмица по-рано в Айова. Кандидатът на републиканците ще се изправи против номинацията на демократите, най-вероятно президента Джо Байдън, на общите избори през ноември . Евентуална борба сред Доналд Тръмп и Джо Байдън ще е повтаряне на президентските избори от 2020 година.

Надпреварата за номинацията на републиканците се сви до единствено двама претенденти, откакто  се класира на второ място в Айова и по-късно се отдръпна. Социологическите изследвания показват Доналд Тръмп като любимец да завоюва вота в Ню Хемпшир.

Проучване, оповестено от университета Съфолк и Boston Globe, сподели, че Тръмп е води с 19 пункта пред Хейли (57% против 38%). Второ изследване на университета Монмут и Washington Post пък сочи, че той има преднина от 18 пункта, 52% против 34%.

Всеки в Ню Хемпшир може да гласоподава на първичните избори, а щатът се счита за по-умерен от надълбоко консервативната Айова. Тръмп завоюва номинацията на републиканците в щата през 2016 и 2020 година
 Тръмп с безапелационна победа на вътрешните избори в Айова
Тръмп с безапелационна победа на вътрешните избори в Айова

Той получи 51 % от гласовете
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР