Доналд Тръмп ретуитна вчера три антимюсюлмански видеоклипа и предизвика един

...
Доналд Тръмп ретуитна вчера три антимюсюлмански видеоклипа и предизвика един
Коментари Харесай

Тръмп си навлече критики от Лондон и отвърна с нападки към Мей

Доналд Тръмп ретуитна през вчерашния ден три антимюсюлмански видеоклипа и провокира един от редките дипломатически конфликти сред Съединени американски щати и най-близкия им сътрудник Англия.

Британската премиерка Тереза Мей дефинира неточност ретуитовете на видеа на крайнодясната английска формация „ Britain First “, заяви Франс прес.

„ Тереза Мей, не се фокусирай върху мен, фокусирай се върху тероризма на радикалните ислямисти на територията на Англия. Ние сме добре! “, отвърна Тръмп в Twitter.

По-рано денем представител на Мей съобщи, че Britain First се пробва да раздели обществото посредством тирада на омразата, употребявайки неистини, които насаждат съмнения и провокират напрежение. Говорителят назова неточност ретуитнатите от Тръмп постове на крайнодесните.

Трите видеоклипа от разнообразни източници са пуснати от Джайда Франзен, вицепрезидентка на Britain First, и са озаглавени " Мюсюлмански мигрант бие холандец с патерици “, „ Мюсюлманин унищожава скулптура на Дева Мария " и „ Ислямска навалица блъска юноша от покрив и го бие до гибел “. Последното видео е снимано в Египет през 2013 година по време на демонстрациите против тогавашния главнокомандващ армията Абдел Фатах ас Сиси и е употребявано при процеса против участник в насилието.

Крайнодесните разгласяват и трите клипа без подтекст, като резюме срещу мюсюлманите и исляма.

Говорителката на Белия дом Сара Сандърс съобщи, че тематиката не е истинността на клиповете. " Заплахата е действителна и президентът приказва за това: за потребността от национална сигурност и военни разноски. Това са напълно действителни неща, няма нищо измислено в сюжета ".

Посолството на Холандия в Съединени американски щати също отговори на Тръмп поради клипа с побой над холандец с патерици: „ Фактите би трябвало да имат значение. Извършителят на това принуждение е роден и израснал в Холандия. Той е получил наказването си по холандските закони “, написа посолството на страницата си в Twitter.

Britain First до момента не е спечелила нито едно депутатско място от основаването си през 2011 година Нейна съществена цел са мюсюлманите.

Тръмп от своя страна се опита да затвори границите на Съединени американски щати за мюсюлмани и бе мощно подложен на критика поради меката си позиция към американските расисти и супремасисти – в болшинството си негови последователи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР