Доналд Тръмп притисна плътно в ъгъла Huawei, вкарвайки китайската компания

...
Доналд Тръмп притисна плътно в ъгъла Huawei, вкарвайки китайската компания
Коментари Харесай

Microsoft подновява продажбите на лаптопи Huawei

Доналд Тръмп притисна компактно в ъгъла Huawei, вкарвайки китайската компания в „ черен лист ”, който на процедура не разрешава на американските компании да продават на компанията без утвърждение от държавното управление.

Huawei, най-големият снабдител на мрежово съоръжение в света и вторият по величина производител на смарт телефони, бе замесен в комерсиалния спор сред Пекин и Вашингтон, който упрекна китайските софтуерни компании, в това число Huawei, в кражба на търговски секрети и опасност за интернационалната киберсигурност. Huawei отхвърля, че би споделял тайните на потребителите с ръководещата комунистическа партия в Китай

Дни след абсурда Microsoft разгласи, че стопира продажбите на Huawei. Компанията от Силициевата котловина обаче обви неотдавна, че ще смекчи позицията си, като още веднъж ще стартира да продава артикули на китайския производител, в частност преносими компютри.

Основаната от Бил Гейтс компания обаче се застрахова, заявявайки че ще продава само към този момент действителен артикули. Освен това те ще минат щателна инспекция преди да влязат в магазините на софтуерния колос Microsoft.

Тази крачка обратно от страна на един от най-големите играчи в софтуерния свят слага много въпросителни. На първо време ще последват ли образеца на Microsoft и други компании.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР