Доналд Тръмп притежава банкова сметка в Китай, където от години

...
Доналд Тръмп притежава банкова сметка в Китай, където от години
Коментари Харесай

Тръмп имал банкова сметка в Китай

Доналд Тръмп има банкова сметка в Китай, където от години се стреми да осъществя бизнес планове. Това твърди изданието „ Ню Йорк Таймс “, представено от „ Би Би Си “.

Сметката е следена от групата Trump International Hotel Management на президента и е плащала локални налози в интервала сред 2013 и 2015 година. Според представител на президента тя е открита „ за изследване на капацитета за хотелски покупко-продажби в Азия “.

„ Ню Йорк Таймс “ е съумял да разкрие съществуването на сметката след изследване на данъчните заявления на президента, който неколкократно е изразявал рецензиите си към американски компании, които вършат бизнес във втората стопанска система в света. Общият размер на изплатените налози в Китай е 188 561 щатски $.

По-рано изданието изобличи и различен факт, обвързван с Тръмп – през 2016 и 2017 година, по време на първата година от ръководството му, той е платил 750 $ федерални налози в Съединени американски щати.

В навечерието на изборите в страната президентът, който ще се бори за втори мандат на 3 ноември, настойчиво подлага на критика противника си Джо Байдън и политиката му към Китай. Администрацията на Тръмп излезе с изказвания за връзките на някогашния вицепрезидент с азиатстката страна, намесвайки и сина му Хънтър Байдън.

„ Неактивен “ офис

Алън Гартнър, юрист в Trump Organisation, разказа обявата на „ Ню Йорк Таймс “ като „ чиста нечиста сделка “ и сподели, че в нея се вършат „ неправилни догатки “. Пред вестника той съобщи, че Trump International Hotel Management „ е разкрил сметка в китайска банка, имаща офиси в Съединени американски щати, с цел да заплаща локалните налози “.

„ Никакви покупко-продажби, преводи или други бизнес действия не са материализирани и от 2015 година офисът е неактивен “, разяснява Гартнър.

Според „ Ню Йорк Таймс “ Тръмп поддържа задгранични банкови сметки в Китай, Англия и Ирландия.

„ Край на зависимостта ни от Китай “

През август Доналд Тръмп съобщи, че желал да предложи данъчни заеми и облекчения на американски компании, с което да ги накара да реалокират заводите си от Китай.

Освен това заплаши да отнеме държавни контракти от компании, които не престават да разпореждат работа на Китай.

В своя тирада той даде обещание да сътвори 10 млн. работни места за 10 месеца, отбелязвайки „ края на зависимостта от Китай “. В цялостен контрастност „ Ню Йорк Таймс “ рапортува в детайли по какъв начин президентът се стреми да открие бизнес в страната, като стремежите му се ускоряват през 2012 година с откриването на офис в Шанхай. Данъчните регистри демонстрират, че са вложени минимум 192 хиляди $ в пет дребни компании, основани особено за осъществяване на планове в Китай в продължение на няколко години. Тези институции са декларирали най-малко 97 хиляди $ бизнес разноски от 2010 година, в това число заплащания на налози и счетоводни такси относително неотдавна.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР