Доналд Тръмп поиска от Върховния съд на САЩ да спре

...
Доналд Тръмп поиска от Върховния съд на САЩ да спре
Коментари Харесай

Доналд Тръмп поиска от Върховния съд на САЩ да спре решението за президентския имунитет

Доналд Тръмп изиска от Върховния съд на Съединени американски щати да спре решението, което му не разрешава да употребява президентския имунитет като щит против наказателни обвинявания, обвиняващи го в интервенция в президентските избори през 2020 година

Заявлението в понеделник от юристите на Тръмп идва, до момента в който той се бори да убеди американските съдилища, че е законно предпазен от федерално обвиняване, повдигнато от Министерството на правораздаването, обвиняващо го в интервенция в 2020 година избори.

Твърдението на Тръмп, че президентите имат безспорен имунитет против наказателно гонене за техните публични дейности, съставлява нов, комплициран и значим въпрос, който изисква деликатно разглеждане при обжалване, споделиха неговите юристи в късата информация.

Процесът по делото за интервенция във федералните избори, който трябваше да стартира на 4 март, беше отсрочен за неразкрита дата. Без намесата на Върховния съд производството по това дело може да бъде обновено до дни, предизвестиха юристите на Тръмп.

Адвока...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР