Доналд Тръмп победи Ники Хейли в родния ѝ щат –

...
Доналд Тръмп победи Ники Хейли в родния ѝ щат –
Коментари Харесай

Доналд Тръмп спечели предварителните избори в Южна Каролина

Доналд Тръмп победи Ники Хейли в родния ѝ щат – Южна Каролина, с което се приближава с още една стъпка до президентската номинация. Милиардерът има с 20% повече поддръжка от предварителните избори на републиканците по отношение на своята съперничка.

 
Ще бъдем тук и на 5 ноември, ще погледнем Джо Байдън право в очите. Той унищожава страната ни. Ще му кажем: Джо, ти си уволнен. Тръгвай си, тръгвай си, Джо. Уволнен си.
Доналд Тръмп, претендент за президент от Републиканската партия

Докато Тръмп не загатна Хейли в речта си след успеха, тя го поздрави и даде обещание да остане в конкуренцията, макар че загуби вота в четвърти следващ щат. Решаващ е идният Супер вторник, по време на който американци в няколко щата гласоподават по едно и също време за претендентите за президент от техните партии.

Според Хейли Тръмп няма късмет да надвие Байдън през ноември. По думите ѝ поддръжниците на републиканците търсят опция.

 
В идващите 10 дни още 21 щата и територии ще се произнесат. Те имат правото на действителен избор, не на избор в руски жанр, единствено с един претендент. Мой дълг е да им дам този избор.
Ники Хейли, кандидатка за президент от Републиканската партия

Резултатите от Южна Каролина са основни, защото от десетилетия насам спечелилият в този щат всекидневно печели и номинацията на републиканците за президент. Тръмп получава поддръжката на локалните гласоподаватели за повторно, откакто го направи и през 2016 година Тогава беше определен и за първия си мандат в Белия дом.

За да бъде получи номинацията на републиканците, един от претендентите би трябвало да извоюва подкрепата на общо 1215 делегати. Към момента Тръмп има над 100 гласа, а Хейли – към 20. Следващите предварителни избори на Републиканската партия са във вторник, в щата Мичиган.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР