Доналд Тръмп по време на речта си, сн: ЕПА/БГНЕС Президентът

...
Доналд Тръмп по време на речта си, сн: ЕПА/БГНЕС Президентът
Коментари Харесай

След година на вражди, Тръмп призова за единство и сътрудничество


Доналд Тръмп по време на речта си, сн: ЕПА/БГНЕС

Президентът Доналд Тръмп прикани всички американци и по-специално републиканците и демократите към единение. Тази вечер аз приканвам всички нас да загърбим различията си, да потърсим допирна точка и да съберем единството, което ни е нужно, с цел да осъществим волята на хората, които са ни избрали, с цел да им служим, съобщи в първата си тирада " За положението на съюза " Тръмп, представен от Ройтерс.

Неговото първо послание продължи тъкмо час и 20 минути, съобщи Асошиейтед прес. Според плана " Американско президентство " това прави речта на Тръмп една от най-дългите послания " За положението на съюза " в актуалната история. Финалната тирада на Бил Клинтън " За положението на съюза " през януари 2000 година продължи единствено малко по-дълго от тази на Тръмп - час и 28 минути.

Преди да произнесе речта си " За положението на съюза " на обичайна вечеря с телевизионни публицисти Тръмп сподели, че би било " велико достижение ", в случай че неговото президентство успее да сплоти страната. По думите му " доста години " е имало голямо разделяне ". Освен това той научил, че решаването на имиграционните проблеми не е " чисто бизнес въпрос ".

" Щеше да е елементарно, в случай че беше по този начин, само че ръководството изисква да влагаш доста повече душа и сърце в решенията ". Когато си предприемач, няма потребност да се тревожиш за сърцето. В реалност правиш това, което е най-хубаво за тебе - по съвсем чисто финансови аргументи ", споделил Тръмп съгласно медийни информации за срещата.

Това е нашият нов американски миг, съобщи по-късно той в речта си пред Конгреса. Никога не е имало по-добро време да се стартира реализирането на американската фантазия. Съюзът е мощен, тъй като американският народ е мощен, сподели президентът.

Аз апелирам и двете партии да се обединят, с цел да ни дадат безвредната, бърза, сигурна, надеждна и съвременна инфраструктура, от която нашата стопанска система има потребност и нашият народ заслужава ", сподели той.

Докато Тръмп призоваваше за двупартийно съдействие, доказателството за дълбокото разделяне сред партиите беше явно, отбелязва Ройтерс. Почти всички демократи стопираха да ръкопляскат секунди откакто президентът влезе в залата на Камарата на представителите.

Докато половината от публиката бурно ръкопляскаше, изправяйки се на крайници, по време на речта, другата половина седеше мрачна и неподвижна, в море от черно облекло, съобщи Асошиейтед прес.

Първата дама Мелания Тръмп, облечена с костюм с панталон от Диор, беше посрещната със мощни овации, до момента в който заемаше мястото си. Републиканците приветстваха с аплодисменти, когато Тръмп говореше по какъв начин Америка е велика още веднъж и за успеха си с данъчната промяна, до момента в който демократите съвсем не реагираха, въпреки че се включиха в аплодисментите при споменаването на спасителите при бедствия и военните ветерани - президентът употребява историите на елементарни хора, с цел да илюстрира тематиките в посланието си.

Безопасна, съвременна и законна имиграционна система

" Оставете настрани партийните дрязги ", прикани Тръмп Конгреса по въпроса за имиграцията и изиска промяна на лотарията с визи за Съединени американски щати

Той упрекна смъртоносните малки врати в системата и отворените граници, които по думите му в течение на десетилетия на опиати и улични банди да залеят най-уязвимите общности, разрешили са на милиони зле платени служащи да се конкурират за работа и заплата с най-бедните американци, и още по-трагично - са коствали живота на многочислени почтени.

Според Тръмп неговият проект ще сътвори безвредна, съвременна и законна имиграционна система.

Президентът предложи " обективен компромис " по имиграционните промени с вярата да завоюва поддръжка от опозиционните демократи за прокарването на законодателството през Конгреса, отбелязва ДПА. Той сподели, че може да има " път към поданство " за близо 1,8 милиона души, вкарани в страната нелегално като деца, само че изиска в това време " стена на южната граница " - едно от главните му предизборни обещания.

Тръмп прикани за завършек на
лотарията с американски визи в интерес на " имиграция, основана на качества " (merrit-based-immigration " ) и за прекъсване на имиграция посредством родство (освен съпрузи и малолетни деца).

Тръмп дефинира предлагането си като компромис " по средата ", при който " никой не получава всичко, което желае, само че страната получава сериозно значимите промени, от които се нуждае ", само че думите му провокираха къс смях от демократите. Лидерът на малцинството в Камарата Нанси Пелоси се наложи с жест с протегнати ръце да прикани да замълчат свои сътрудници съпартиийци, които изстенаха, когато Тръмп предложи да се приключи " верижната имиграция ". За демократите изразът е афектиран, тъй като съгласно тях дискредитира една система за имиграция, центрирана към фамилията.

Процъфтяващата американска стопанска система

Тръмп употребява първата си тирада " За положението на съюза ", с цел да си припише заслугата за икономическите триумфи на Съединени американски щати, съобщи Ройтерс. От изборите ние създадохме 2,4 милиона работни места, в това число 200 000 единствено в индустриалното произвеждане. След години на застоялост на заплатите, най-накрая виждаме повишаващи се хонорари, сподели Тръмп. По думите му фондовият пазар " чупи връх след връх ".

Той даде обещание също така, че от другия месец милиони американци ще стартират да носят у дома още по-високи заплати, с помощта на всеобщите данъчни съкращения, които той подписа като закон в края на 2017 година.

Президентът прикани за компромис сред републиканци и демократи, който да разреши Конгресът да одобри законопроекта за генерирането на минимум 1,5 трилиона $ за модернизиране на пътищата, мостовете и други инфраструктурни планове. По думите му всеки федерален $ би трябвало да бъде ръководен посредством партньорство със щатските и локалните управляващи, привличайки и вложения от частния бранш, където е подходящо.

Външната политика

Страните противници на Съединени американски щати, като Китай и Русия, заплашват нашите ползи, нашата стопанска система и нашите полезности, съобщи американският президент пред двете камари на американския Конгрес. И предизвести, че пред такива страни проявата на уязвимост е най-сигурният път към спора.

За да се подсигурява мощта на Вашингтон, американският президент изиска от Конгреса да гласоподава нужните заеми за американската войска, по-специално за модернизирането и възобновяване на американския нуклеарен боеприпас, с цел да стане той по-силен и по-мощен, тъй че да разубеждава всякаква експанзия.

По отношение на Северна Корея Тръмп предизвести да не се вършат отстъпки към тази страна. Той даде обещание да не повтаря грешките на предходните администрации, които са " ни сложили в тази доста рискова обстановка ". " Опасният блян за сдобиване с ракети с нуклеарен военен заряд от страна на Северна Корея може доста скоро да заплаши нашата територия. Ние водим акция за оптимален напън, с цел да избегнем сходно нещо да се случи ", сподели Тръмп.

По отношение на Иран Тръмп сподели, че Америка е на страната на иранския народ в смелата му битка за независимост. " Когато иранският народ се подвигна против закононарушенията на своята корумпирана тирания, аз не резервирах безмълвие ", напомни Тръмп и прикани Конгреса да позволи фундаменталните проблеми на пагубното, по думите му, съглашение за иранската нуклеарна стратегия.

Говорейки за нуклеарните оръжия, Тръмп призна, че към момента не може да се приказва за едно бъдеще, което да е свободно от нуклеарно оръжие, само че той сподели, че може би някой ден ще настъпи един вълшебен миг, в който страните по света ще се обединят, с цел да отстраняват нуклеарните си оръжия, предадоха международните организации. " За жал ние към момента не сме достигнали този миг ", добави той.

Американският президент даде обещание да пази американската интелектуална благосъстоятелност, без да посочва в тази тенденция Китай, който е упрекван от американската администрация в търговски злоупотреби, отбелязва Ройтерс.

Очакваше се Тръмп да насочи строго предизвестие към страните с нечестни търговски практики, включително и кражбата на интелектуална благосъстоятелност. Вместо това изказванията на Тръмп, отдадени на търговията, се съдържаха единствено в три реда. В тях той повтори, че е належащо да има почтена и реципрочна търговия, само че не навлезе в детайлности.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР