Доналд Тръмп пътува до Вашингтон преди третото обвинение

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп пътува до Вашингтон, за
Коментари Харесай

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп пътува до Вашингтон, за да се яви в наказателния съд за трети път за четири месеца.

Той напусна резиденцията си в Ню Джърси, придружен от охрана за краткото пътуване със самолет до DC.

Той ще бъдат взети пръстови отпечатъци, преди да се явят в съда по наказателни обвинения, свързани с предполагаеми опити за възпрепятстване и преобръщане на изборите през 2020 г.

Очаква се 77-годишният г-н Тръмп да посочи не -признание за виновен.

Новите обвинения, изложени в началото на тази седмица в обвинителен акт или обвинителен лист, включват обвинение за „заговор за увреждане, възпрепятстване и поражение федералното правителство функционира чрез нечестност, измама и измама".

Срещата в четвъртък е насрочена за 16:00 местно време (21:00 BST). Г-н Тръмп ще се яви пред магистратския съдия Моксила Упадхяя, докато друг съдия, Таня Чуткан, ще се занимава с наказателния процес.

Републиканският политик вече е обвинен в две други случаи: с неправилно боравене с класифицирани файлове и фалшифициране на бизнес записи, за да се прикрие плащане на тайни пари на порнозвезда.

По-рано Бил Бар, назначен от г-н Тръмп за главният прокурор, най-високопоставеният адвокат на САЩ, каза, че бившият президент „добре е знаел, че е загубил изборите“. атака срещу свободата на словото и каза: „Няма нищо по-защитено според Първата поправка [правото на свобода на словото] от политическата реч.“

Но г-н Бар, който напусна висшия пост в правната система на САЩ малко след като Джо Байдън спечели тези избори през ноември 2020 г., каза, че свободата на словото не е валидна защита.

"Те са без да атакува правото му от Първата поправка. Може да говори каквото си иска, може и да лъже. Той дори може да каже на хората, че изборите са били откраднати, когато е знаел по-добре“, каза г-н Бар пред CNN.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР