Доналд Тръмп отпътува от Флорида за Ню Йорк, където ще

...
Доналд Тръмп отпътува от Флорида за Ню Йорк, където ще
Коментари Харесай

Тръмп пътува за Ню Йорк, за да се предаде

Доналд Тръмп отпътува от Флорида за Ню Йорк, където ще се съобщи за разглеждане на обвинявания в закононарушения, с което Съединени американски щати навлизат в неразучена и евентуално нестабилна територия.

76-годишният републиканец, първият американски президент, който в миналото е бил упрекван в закононарушение, ще бъде публично упрекнат във вторник по отношение на парите за безмълвие, платени на порнозвезда по време на предизборната акция през 2016 година, съобщи Агенция Франс Прес.

Десетки хора, доста от които размахваха подкрепящи Тръмп флагове и американски знамена, се изредиха по маршрута, до момента в който кортежът на Тръмп се движеше от имението му във Флорида до летището, където той се качи на частния си Боинг 757, декориран с името му на фюзелажа.

Тръмп беше видян да маха на пресата, до момента в който се качваше на самолета, пътуващ за града, в който е основал името си и където се надява да употребява явяването си, с цел да събере поддръжка за кандидатурата си за Белия дом през 2024 година

" НА ПЪТ ЗА НЮ ЙОРК. ДА НАПРАВИМ АМЕРИКА ВЕЛИКА НАВСЯКЪДЕ!!! ", написа Тръмп в платформата си за обществени мрежи Truth Social, минути преди да излети в 13:00 ч. ( 19:00 ч. българско време).

" Лов на вещици, защото нашата в миналото велика страна отива в пъкъла! "

Нюйоркската полиция беше в нараснала подготвеност преди идването на Тръмп, с кордони за сигурност и сътрудници на Тайните служби пред Тръмп Тауър и наказателния съд, където той ще се яви пред арбитър във вторник следобяд.

Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс предизвести, че всеки, който стачкува с принуждение по време на историческото обвиняване на Тръмп, ще бъде " задържан и измамен под отговорност, без значение кой сте ".

" Макар че може да има някои буйстващи, които мислят да дойдат в нашия град на следващия ден, нашето обръщение е ясно, просто е: " Контролирайте се " - сподели кметът на конференция, като добави, че няма съответни, достоверни закани.

В рамките на обвиняването Тръмп ще премине през общоприетата процедура по взимане на пръстови отпечатъци и правене на снимки, което евентуално ще докара до една от най-известните фотоси на актуалната ера.

Няма пътна карта за предаването на някогашния президент на правосъдните управляващи и следва да забележим дали известният с непредсказуемостта си Тръмп ще следва сюжета, или ще откри метод да промени събитията.

" Всичко е във въздуха ", съобщи юристът на Тръмп Джо Такопина по Си Ен Ен в неделя.

Но " разходка на обвинения " - при която обвиненият се води с белезници около камерите на медиите - е малко евентуална за някогашния президент, който е под отбраната на Тайните служби на Съединени американски щати, сподели Такопина.

" Надявам се, че това ще бъде допустимо най-безболезнено и стилно за сходна обстановка. "

Но Тръмп, който жигосах правосъдното произвеждане като " лов на вещици " и " политическо гонене ", се приготвя за борба, добавя Такопина.

Миналата седмица огромното жури повдигна обвиняване против Тръмп по делото, заведено от окръжния прокурор на Манхатън Алвин Браг, определен от демократите.

Конкретните обвинявания ще бъдат разкрити по време на чуването във вторник. Те се въртят към следствието на 130 000 $, платени на порнографската актриса Сторми Даниълс броени дни преди изборната победа на Тръмп.

Бившият юрист и асистент на Тръмп Майкъл Коен, който в това време се обърна против някогашния си началник, твърди, че е уредил заплащането на Даниълс в подмяна на нейното безмълвие за секс, който по думите ѝ е имала с Тръмп през 2006 година

Тръмп, който по това време към този момент е бил женен за брачната половинка си Мелания, отхвърля аферата.

Правни специалисти допускат, че в случай че не бъде регистрирано вярно, заплащането може да докара до обвинявания във подправяне на бизнес документи, които могат да бъдат увеличени до закононарушения, в случай че е имало за цел да прикрие нарушаване на финансирането на акцията.

Случаят с Даниълс е единствено едно от няколкото следствия, които заплашват Тръмп.

Независим прокурор изследва всяка евентуална роля на Тръмп в протестите на 6 януари 2021 година в Капитолия на Съединени американски щати, както и работата му с класифицирани документи и съхраняването им след напускането на Белия дом.

В колебаещия се щат Джорджия Тръмп е разследван за оказване на напън върху длъжностни лица да анулират успеха на Джо Байдън там през 2020 година - в това число записан телефонен диалог, в който той моли държавния секретар да " откри " задоволително гласове, с цел да обърне резултата.

Републиканците значително се сплотиха към Тръмп, в това число противникът му в първичните избори за президент на партията, губернаторът на Флорида Рон ДеСантис, който назова обвиняването " неамериканско ".

Но някои републиканци се възмутиха от вероятността два пъти упрекван президент, против който се водят голям брой правосъдни следствия, да се кандидатира за номинацията на партията.

Някои наблюдаващи считат, че обвинителният акт е неприятно предвещание за възможностите на Тръмп през 2024 година, до момента в който съгласно други той може да усили поддръжката му.

Проучване на Си Ен Ен сподели, че 94% от интервюираните демократи утвърждават решението на огромното жури да повдигне обвиняване против Тръмп, до момента в който 79% от републиканците не го утвърждават. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР