Доналд Тръмп отказа да поеме каквато и да е отговорност

...
Доналд Тръмп отказа да поеме каквато и да е отговорност
Коментари Харесай

Доналд Тръмп отказа да поеме отговорност за щурма на Капитолия

Доналд Тръмп отхвърли да поеме каквато и да е отговорност за щурма на Капитолия предходната седмица и означи, че изявлението му по време на случая, което след това последователно бе отстранено от обществените мрежи, е било „ изцяло уместно “.

Той направи коментара по време на визитата си в Тексас, където инспектира граничната стена с Мексико, чието създаване бе заложено в предизборната му платформа като обещание за битка с противозаконната миграция. Това е първата обществена поява на Тръмп след събитията от предходната седмица. Вчера той отново повтари за следващ път твърденията си за изборна машинация и се обърна към привържениците си с думите, че ги „ обича “.

„ Хората смятаха, че казаното от мен е изцяло уместно и в случай че погледнете казаното от други хора, политици на високо равнище, за безредиците през лятото, ужасните протести в Портланд, Сиатъл и на разнообразни други места, това, което споделиха, бяха същински проблем “, каза Тръмп.

Според него е неуместно, че Камарата на представителите придвижва импийчмънт против него за причина към безредици, а тези старания провокират „ голям яд “, написа Bloomberg.

Междувременно късно вечерта във вторник Камарата на представителите одобри резолюция, с която публично прикани вицепрезидента Майк Пенс да в профил Доналд Тръмп, базирайки се на пълномощията си от 25-ата корекция – ход, който той към този момент отхвърли да предприеме в свое писмо до председателката на долната камара на Конгреса, Нанси Пелоси. Така демократите минават към гласуването на друга резолюция – тази за импийчмънт за „ подбудителство към принуждение “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР