Доналд Тръмп обеща да помилва хората, изтърпяващи присъди в затвора

...
Доналд Тръмп обеща да помилва хората, изтърпяващи присъди в затвора
Коментари Харесай

Ако бъде преизбран: Тръмп обеща да освободи от затвора участниците в размириците на Капитолия

Доналд Тръмп даде обещание да помилва хората, изтърпяващи присъди в пандиза за присъединяване в нападението през 2021 година против постройката на американския Конгрес във Вашингтон . Бившият президент се зарече, че това ще бъде едно от първите му дейности, в случай че бъде избран отново на поста държавен глава. Тръмп още веднъж назова наказаните на отнемане от независимост за събитията на Капитолия " заложници ", съобщи Франс прес.

На 6 януари 2021 година, подтикнати от Тръмп и изказванията му за изборни измами, негови последователи щурмуваха Капитолия, с цел да попречат на поемането на властта от Джо Байдън.
За 38-те месеца, които изминаха от този момент, са повдигнати обвинявания на минимум 1358 души, по последни данни на американското правосъдно министерство, които бяха огласени предходната седмица . Около 500 души са наказани на разнообразни периоди затвор.

Бившият президент направи коментара си в своята обществена мрежа " Трут Соушъл ". В обявата си той даде обещание, че едно от първите му дейности, в случай че бъде избран отново, ще бъде да затвори границата с Мексико .

" Първите ми дейности като вашия нов президент ще бъдат затваряне на границата (...) и освобождение на заложниците от 6 януари , които бяха незаслужено хвърлени в пандиза! ", написа той нощес.

Тръмп и преди е правил изявления какво би направил в първия си ден на поста, в случай че бъде избран отново на изборите тази година. В своя обществена демонстрация през декември той се зарече, че няма да работи като деспот, в случай че се върне на власт, само че посочи, че обещанието няма да важи за " първия ден " от новия мандат.

Тръмп също по този начин не за пръв път назовава " заложници " последователите си, които бяха наказани на затвор за събитията от 6 януари, и не за пръв път приканва да бъдат освободени.
През януари, на предизборна демонстрация в Айова, той се обърна към президента Байдън с думите: " Джо, освободи заложниците от 6 януари! "

Срещу Тръмп има повдигнати четири обвинявания в осъществяване на закононарушение, две от които са свързани с опитите му да обърне резултатите от президентските избори през 2020 година
Тръмп на процедура е сигурен претендент за президент на Републиканската партия, откакто Ники Хейли, която беше последният му противник за номинацията, отпадна от конкуренцията след безапелационните победи на милиардера на първичните избори на републиканците.

Тръмп упорства, че поддръжката, с която се употребява измежду твърдото ядро на гласоподавателите републиканци , не е потърпевша, а таман в противен случай - нараснала се е - вследствие на многото правосъдни каузи против него.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР