Доналд Тръмп неведнъж ни е изненадвал с неуместни изказвания. Но

...
Доналд Тръмп неведнъж ни е изненадвал с неуместни изказвания. Но
Коментари Харесай

Доналд Тръмп и инжектирането на дезинфектант

Доналд Тръмп нееднократно ни е изненадвал с неуместни изявления. Но в този момент, когато стотици умират всеки ден в Съединени американски щати от COVID-19 и от него се чака съответна реакция, той съумя да надмине себе си.

Вчера, 23 април, на постоянния брифинг в Белия дом бяха показани резултатите от без значение изследване, извършено от държавното управление с присъединяване на група експерти. Те също участваха, с цел да показват постигнатите теоретични заключения.

Според първия, слънчевата светлина и топлота може и да може да унищожи ковид. Тръмп и преди е заявявал, че се надява покачването на температурите да помогне в битката със болестта, макар че СЗО от дълго време отхвърлиха сходна връзка .
 Коронавирусът, топлото време и убива ли в действителност COVID-19
Умира ли коронавирусът при топло време

Митове и обстоятелства

Изследователите, които застанаха до президента по време на брифинга също обявиха, че нямат удостоверение на възможостта COVID-19 да се лекува със слънце. Тогава пристигна и идващото предложение - атакуването му със мощна UV или друга светлина . Тук още веднъж му бе отговорено с съмнения, а президентът заръча да се създадат нужните спомагателни изследвания.
 Снимка 476994

Но най-голямата изненада пристигна с изказванието, че белината може да убие ковид в слюнката и секрета от дихателните пътища за пет минути , а изопропиловият алкохол може да се оправи даже и по-бързо.

И по този начин Тръмп се обърна към доверените си учени и ги попита дали не може да се измисли нещо по въпроса, като да вземем за пример инжектирането на дезинфектант . А по-късно шеговито добави, че въпреки всичко не е доктор...

Предложенията на американския президент и безумното му търсене на вълшебен лек за COVID-19 бяха необятно разкритикувани от здравната и научна общественост в Съединени американски щати. Всички теории, които той подреди да бъдат в допълнение проучени, от дълго време са отхвърлени като вероятни, написа BBC.
 Снимка 476995

А концепцията за вътрешно използване на белина или алкохол 60-70% е просто без коментар. Дори външната им приложимост води до увреждания върху кожата, очите и дихателните пътища. Ако приказваме за попадане в тялото им пък, тогава резултатът е отровен и евентуално гибелен.

Тръмп бе упрекнат освен в обезверено търсене на бързо решение на рецесията, която явно е отвън надзор, само че и в сериозна и нездравословна дезинформация на обществото . А ние се чудим с какво още може да ни изненада...
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР