Доналд Тръмп не може да произнесе лично заключителна реч с

...
Доналд Тръмп не може да произнесе лично заключителна реч с
Коментари Харесай

Съдия отказа на Тръмп да произнесе заключителна реч по делото за измама в Ню Йорк

Доналд Тръмп не може да произнесе персонално заключителна тирада с причини по правосъдното дело за машинация в Ню Йорк, съобщи през вчерашния ден съдията, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Агенцията отбелязва, че това става, откакто юристите на някогашния американски президент не са се съгласили с поставените от съдията условия, които биха му попречили да произнесе " предизборна тирада ".

Това се случва ден преди заключителните причини по делото, заведено от основния прокурор на Ню Йорк, в което Тръмп е упрекнат, че е раздул чистото си положение с милиарди долари, с цел да получи по-благоприятни условия за разпределяне на заеми.

Съдията по делото Артър Енгорон в началото се съгласи да разреши на Тръмп да приказва, само че промени решението си, откакто юристите му не се съгласиха със строгите правила на това, което той може да каже в правосъдната зала съгласно редица имейли, подадени в деловодството на съда.

" Той не може да произнася предизборна тирада и не може да слага под подозрение мен, моите чиновници, ищеца, представителите на ищеца или правосъдната система на щата Ню Йорк, защото нищо от това не е обвързвано с делото ", сподели Енгорон.

Тръмп се оплака, че процесът нарушава графика на предизборната му акция, само че употребява редките си, доброволни явявания пред съда, с цел да събере поддръжка с подстрекателските си изявления пред камерите на медиите отвън правосъдната зала, отбелязва Ройтерс.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР