Доналд Тръмп напредва в надпреварата си за президент с впечатляваща

...
Доналд Тръмп напредва в надпреварата си за президент с впечатляваща
Коментари Харесай

Доналд Тръмп печели първичните избори в Южна Каролина срещу Ники Хейли със съкрушителна победа

Доналд Тръмп напредва в конкуренцията си за президент с впечатляваща победа на първичните избори на републиканците в Южна Каролина.

Една от най-големите победи в скорошното си гонене на втори мандат, някогашният президент победи Ники Хейли в родния й щат по време на първичните избори в събота. Тази победа може съвсем да подсигурява, че той ще бъде определеният от партията претендент.

След затварянето на изборните секции в 19:00 часа източно време (полунощ GMT), до седем и една минута, множеството огромни новинарски уеб сайтове допускаха, че Тръмп е подготвен да победа - в това число Асошиейтед прес.

Когато доближи седем и половина и бяха преброени единствено 4% от гласовете, Тръмп към този момент беше взел съвсем 15 точки преднина пред Хейли. CNN го сподели на 58% спрямо 41,5% на Хейли. Очаква се Тръмп да вземе минимум 29 от 50-те делегати от щата. Хейли може да получи до 21, в случай че завоюва някои региони в Конгреса. Те се раздават по метода „ спечелилият взема всичко “, по три за всеки райо...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР