Доналд Тръмп нанесе тежък удар на надеждите на Тереза Мей

...
Доналд Тръмп нанесе тежък удар на надеждите на Тереза Мей
Коментари Харесай

Доналд Тръмп: Сделката на Тереза Мей за Брекзит е голяма сделка, но за ЕС

Доналд Тръмп нанесе тежък удар на очакванията на Тереза Мей да успее да прокара договорката си за Брекзит в английския парламент, като разгласи, че тя му наподобява като „ огромната договорка на Европейски Съюз “, с която ще се накара Обединеното кралство да не търгува със Съединени американски щати, написа в днешния The Guardian, представен от " Фокус ".

Тръмп е разговарял с репортерите отвън Белия дом, когато го попитали за договореностите, които Мей реализира в неделя в Брюксел с ръководителите на страните и държавните управления на останалите 27 членки на Евросъюза.

“Изглежда ми като една огромна договорка, само че за Европейски Съюз, ” е оценил събитието американският президент. “Мисля, че би трябвало съществено да се огледаме, дали на Обединеното кралство е разрешено да търгува или не е. Защото, разбирате, че в случай че деликатно погледнете на тази договорка, може да се окаже, че тъкмо в този миг те евентуално не са в положение да водят търговия с нас … Аз не мисля, че точно това има поради министър ръководителят. А и имам вяра, че тя ще може да направи нещо и да се оправи със обстановката. ”

Намесата на Тръмп завари Даунинг стрийт неопитен и прекомерно евентуално е да отслаби позициите на Тереза Мей в миг, когато тя търси пътища да получи утвърждение и от английския парламент. Тя към този момент се е изправила пред твърдата опозиция на 89 редови членове на Консервативната партия, съгласно които нейната договорка не дава задоволителни гаранции за независимост в държанието на Обединеното кралство.

Британският парламент би трябвало да гласоподава на 11 декември, откакто организира петдневен спор по договореностите, които държавното управление реализира в неделя в Брюксел.

Според представителя на Даунинг стрийт 10 Тръмп е на неправилно мнение за Брекзит: “ Политическата декларация, която договорихме с Европейски Съюз, е ясна – ние ще имаме самостоятелна комерсиална политика, така че Обединеното кралство ще може да търгува с всички страни в света, включително и със Съединени американски щати. “ 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР