Доналд Тръмп каза, че знае кого иска за свой вицепрезидент

...
Доналд Тръмп каза, че знае кого иска за свой вицепрезидент
Коментари Харесай

Тръмп: Знам кого искам за вице, ангажиментът към НАТО ще зависи от отношението на Европа към САЩ

Доналд Тръмп сподели, че знае кого желае за собствен вицепрезидент на изборите през 2024 година, а задължението му към НАТО ще зависи от метода, по който европейците се отнасят към Съединени американски щати, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Лидерът в конкуренцията за номинацията на Републиканската партия Тръмп бе запитан онлайн по време на предизборна демонстрация в град Де Мойн от водещите на телевизия " Фокс нюз " кого обмисля като собствен претендент за вицепрезидент.

" Не мога да ви кажа това в действителност. Имам поради, че знам кой ще бъде ", сподели Тръмп пред събралите се гласоподаватели републиканци в Де Мойн, столица на американския щат Айова, пет дни преди първите в страната партийни събрания за президентската номинация в този щат от Средния Запад.

Тръмп бе запитан също и за позицията му във връзка с НАТО - въпрос, който последва вчерашното разобличаване, че до момента в който е бил президент, той е споделил на висши европейски чиновници, че Съединени американски щати в никакъв случай няма да оказват помощ на Европа, в случай че тя бъде нападната.

" Зависи дали се отнасят с нас както би трябвало ", сподели някогашният американски президент, когато бе запитан за уговорката му към НАТО.

" Вижте, НАТО се възползва от нашата страна. Европейските страни се възползваха ", добави Тръмп.

По време на първия си мандат от 2017 година до 2021 година Тръмп неведнъж влизаше в спор с обичайните си съдружници по въпроси, свързани с търговията и разноските за защита, отбелязва Ройтерс.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР