Доналд Тръмп каза, че руският президент Владимир Путин вероятно“ е

...
Доналд Тръмп каза, че руският президент Владимир Путин вероятно“ е
Коментари Харесай

Тръмп: Путин вероятно е замесен в смъртта на Алексей Навални

Доналд Тръмп сподели, че съветският президент Владимир Путин „ евентуално “ е забъркан в гибелта на опозиционния водач Алексей Навални, който предишния месец умря в наказателна колония в Арктика, съобщи изданието „ Политико “.

„ Не знам, може би, имам поради допустимо е, бих споделил евентуално “, говореше несвързано претендентът за президент на Републиканската партия в Съединени американски щати в изявление за Фокс нюз в отговор на въпрос дали Путин носи отговорност за гибелта на Навални.

Той е младеж, тъй че статистически видяно трябваше да е жив още дълго време… нещо извънредно е станало, добави Тръмп.

Навални, който беше водещата фигура в съветската съпротива, умря на 16 февруари в наказателна колония, напомня Българска телеграфна агенция. Европейски Съюз и Съединени американски щати непосредствено упрекнаха Русия за гибелта му и пристъпиха към налагането на нови наказания против Кремъл.

Но Тръмп, който доминираше на първичните избори на републиканците и сега изпреварва президента Джо Байдън в анкетите за идния избор за Белия дом, до момента беше мек в изявленията си за Путин. Освен това Тръмп неведнъж се зарече да спре помощта за Украйна и да принуди Киев да седне на масата за договаряния с Русия. Тази негова позиция тревожи западните съдружници.

Той сподели в изявлението си за Фокс нюз, че се надява да не му се постанова да избира сред това Путин да „ погълне “ Украйна и да изпраща оръжия на Киев.

Надавам се, че няма да се стигне до такава степен, съобщи Тръмп, като още веднъж повтори, че в случай че беше на власт, тази война „ в никакъв случай нямаше да се случи “.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР