Доналд Тръмп изобщо не е очаквал да спечели изборите, а

...
Доналд Тръмп изобщо не е очаквал да спечели изборите, а
Коментари Харесай

Защо Тръмп иска ключалка на спалнята си

Доналд Тръмп въобще не е очаквал да завоюва изборите, а Иванка се готви да бъде първата жена, президент на Съединени американски щати – това са единствено две от избухливите разкрития на книгата Fire and Fury: Inside the Trump White House на журналиста Майкъл Уолф.

След като фрагменти от нея, в които някогашния консултант по националната сигурност Стивън Банън упреква семейство Тръмп в изменничество и липса на национализъм, бяха оповестени в последните дни, президентът отвърна с гневни обиди към някогашния си " сив кардинал ". Ето още няколко от изказванията в книгата, компилирани от в. " Гардиън ", " Ройтерс " и " Ню Йоркър ".

Книгата на Уолф се основава на над 200 изявленията с президента, околните му хора и авторитетни фигури в администрацията. Тя е една от най-очакваните политически книги на годината, а създателят ѝ е биограф на Рупърт Мърдок и някогашен колумнист на " Гардиън ". На Уолф принадлежат думите, че Тръмп и " Ню Йорк таймс " са еднообразно недостойни за доверие разказвачи.

Планът беше напълно различен

" Малко след осем вечерта на деня на изборите, когато непредвидената наклонност – Тръмп може в действителност да завоюва – била доказана, Дон-младши споделил на собствен другар, че татко му изглеждал, като че ли е видял фантом. Мелания се обливала в сълзи, само че не от наслада. "

Планът в действителност е бил напълно различен – Тръмп е щял да бъде " страдалец " на фона на Хилъри Клинтън, Иванка и Джаред Къшнър – интернационално известни, Банън – водач на новото придвижване на " Чаената партия ", а Келиан Конуей – телевизионна звезда, написа Уолф. През изборния ден Конуей, която по-късно защитаваше гневно Тръмп в интервютата си, даже с цената на откровени и смешни неистини, е държала връзка с околните си продуценти, очаквайки предложение за работа незабавно след изборите.

Кой ще бъде идващият президент

Иванка Тръмп и Джаред Къшнър са били разубеждавани от приятелите си да не заемат позиции в Белия дом, само че дружно са решили да поемат риска. Помежду си звездното семейство е направило и друга договорка: в случай че в бъдеще има такава опция, Иванка ще се кандидатира за държавен глава.

Фотогалерия: Когато Иванка Тръмп срещна Джъстин Трюдо (и седна на стола на татко си) >

Банън също е изказвал такива планове пред свои близки и е почнал да ухажва спонсори на републиканската партия, твърди Уолф.

Руснаците

" Тримата висши души в акцията са намерили за добра концепция да се срещнат с представител на непознато държавно управление в " Тръмп тауър ", в конферентната зала на 25-ия етаж, без юристи ", споделя Банън, представен в книгата. " Дори да смятате, че това не е било предателско или непатриотично, или неприятно, а аз мисля, че е такова, те е трябвало да се обадят неотложно на ФБР. "

Той отбелязва още, че надалеч по-умно би било на такава среща да идат юристите на Тръмп, които да спуснат информацията на уебсайт като " Брайтбарт " или " някоя по-легитимна " медия. Той споделя, че има " нулев късмет " Тръмп-младши да не е замесил татко си, разказвайки му всичко. Засега няма стартирано следствие против самия президент, въпреки обвинявания да са повдигнати на негови близки, измежду които Пол Манафорт. Самият Банън твърди, че не познава руснаци, няма да свидетелства, нито да си наема юрист и да разяснява по малкия екран

Клетвата

" Тръмп не се наслаждаваше на клетвата си. Яд го беше, че доста известни персони са пренебрегнали събитието, не беше удовлетворен от мястото, където е бил настанен, и явно бе скаран с жена си, която изглеждаше на ръба да се разплаче. През целия ден е бил с " физиономията си за голф " - ядосан, нервиран, изкривен, размахващ ръце, намръщени вежди и стиснати устни.


Страх

За пръв път от семейство Кенеди насам президентът и брачната половинка му спят в разнообразни стаи, написа Уолф. Тръмп прекарва доста време в личната си спалня, лягайки си рано - към 18.30, с цел да гледа телевизия и да звъни по телефона на приятелите си. Поискал е да конфигурират още два телевизионни екрана в допълнение към към този момент поставения там. Освен това е имал конфликти със Сикрет сървис поради желанието си да постави брава на вратата. Възмутен от дейностите на поддръжката, споделил на чистачите " ризата ми стои на пода, тъй като желая да стои на пода " и забранил на хората да допират каквото и да е в спалнята, изключително четката му за зъби. (Според Уолф това се дължи на остарелия боязън на Тръмп, че ще бъде токсичен.)

Президентът намирал Белия дом за " изнервящ и даже малко заплашителен " - сантимент, споделян и от негови прародители. Бил Клинтън е наричал постройката " перлата в короната на федералните затвори ", а Хари Труман - " огромния бял затвор ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Президентът Тръмп (632)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР