Доналд Тръмп иска да изпрати отново американци на Луната, а

...
Доналд Тръмп иска да изпрати отново американци на Луната, а
Коментари Харесай

Тръмп поиска НАСА да стъпи пак на Луната

Доналд Тръмп желае да изпрати още веднъж американци на Луната, а след това вероятно и на задача на Марс. Вчера той подписа директивата „ Space Policy Directive 1 “, с която подрежда на НАСА да се концентрира върху пилотирани задачи към далечния Космос, заяви Белият дом. Тръмп обаче не загатва нищо за финансирането на поисканите от него галактически полети, отбелязва Агенция Франс Прес.
„ Този път не става дума за това единствено да забием нашето знаме и да оставим нашите отпечатъци. Ще създадем база за бъдеща задача до Марс и може би един ден към други по-далечни светове ", сподели президентът.

Решението му трансформира политиката на администрацията на Обама, която бе насочила напъните си към Марс дружно с задачи до метеорити.

Сега напъните се концентрират върху превръщането на Луната в съвременна база и по-далечната цел за изследване на Марс, сподели при започване на октомври вицепрезидентът Майк Пенс.

Тръмп избра алегорично 11 декември, с цел да подпише директивата – на тази дата през 1972 година Аполо 17 каца на Луната и от този момент, 45 години по-късно, никой не е стъпвал на повърхността й.

Целта на документа е Америка да стане главен състезател в галактическата промишленост, до добие нови познания за космоса и да даде собствен принос в развиването на една невероятна технология, отбелязва известието на Белия дом.

Според специалистите Тръмп, както и доста от последователите му, скептици към климатичните промени, счита, че НАСА харчи прекалено много, с цел да следи и изследва Земята и изключително климата й. Новите нареждания на президента целят да префокусират работата на организацията.

Въпреки вчерашния акт, до момента Тръмп не е дал да се разбере, че счита НАСА за приоритет.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР