Доналд Тръмп и президентът на Виетнам Чан Дай Куанг по

...
Доналд Тръмп и президентът на Виетнам Чан Дай Куанг по
Коментари Харесай

ЦРУ потвърди обвиненията за намеса на Русия в изборите в САЩ


Доналд Тръмп и президентът на Виетнам Чан Дай Куанг по време на конференция в Ханой

Директорът на Централното разследващо ръководство (ЦРУ) на Съединени американски щати Майк Помпейо удостовери обвиняванията за съветска интервенция в американската предизборна акция предходната година макар новите опровержения на Владимир Путин, повторени от президента Доналд Тръмп, съобщи Франс прес.

Директорът поддържа, както постоянно е правил, заключенията в отчета на разузнаването от януари 2017 година за съветска интервенция в американските президентски избори, гласи официално съобщение на Централно разузнавателно управление на САЩ, обещано на телевизия Си Ен Ен часове след изказванията на Тръмп, който изрази единодушие с съветския си сътрудник.

" Заключенията на разследващите служби за интервенция на Русия не са се трансформирали ", се споделя в официалното съобщение, оповестено от малкия екран.

Тръмп приказва през вчерашния ден просторно за опроверженията, направени от Путин на тези обвинявания и сподели след срещата им във Виетнам, че му има вяра, припомня Агенция Франс Прес.

Изявленията на Тръмп разгневиха депутати от Демократическата партия. Конгресменът Адам Шиф сподели, че " президентът не може да заблуди никого. Той знае, че руснаците са се намесили. Той знае, че е спечелил на ръба на бръснача и че е изгубил по брой на подадените за него гласове ", добави Шиф.

Тръмп има вяра л и на Путин, и на американските разследващи агенци и

Според Доналд Тръмп президентът Владимир Путин в действителност има вяра, че Русия не се е намесвала в президентските избори в Съединени американски щати. Но Тръмп също по този начин има вяра на американските разследващи организации, които заключиха, че Русия в действителност се е намесила, съобщи Асошиейтед прес.

" Вярвам, че той е уверен, че Русия не се е намесвала в изборите ", сподели Тръмп на конференция в Ханой в неделя. " Що се отнася до това дали аз го имам вяра, аз съм с нашите организации. Сега те са ръководени от свестни хора и аз доста мощно им имам вяра ", акцентира американският президент.

Пред кореспонденти в президентския аероплан на път за Ханой през вчерашния ден Тръмп сподели, че пред него Путин още веднъж изрично е отрекъл обвиняването - този път по време на икономическата среща на върха в Дананг. " Всеки път, когато се забележим той ми го споделя. Когато ми споделя това, той в действителност го има вяра ", разясни през днешния ден Тръмп, като назова обвиняването " изкуствена преграда ", издигната от демократите.

На конференцията в Ханой Тръмп удостовери мнението си, че е от основно значение за Съединени американски щати да се схваща с Русия и сякаш загатна, че е време да се вдигнат глобите, наложени от Конгреса на Русия в отговор на намесата й в изборите. По думите му е " време е да се върнем към изцелението " на разтърсения свят. " Това са доста значими неща ", сподели той, напомняйки за необходимосдтта да се работи дружно с Русия за решаването на проблемите в Сирия, Северна Корея и Украйна. Според него по-силни американски връзки с Русия биха били от изгода за света. Да имаме Русия в другарска позиция, вместо постоянно да се караме с нея, е преимущество, счита той.

Конгресът наложи глобите на Русия за намесата в изборите през 2016 година в добавка към съществуващите наказания поради поддръжката й за сепаратистите в Източна Украйна през 2014 година и анексирането на Крим.

По-рано в ТуитърТръмп жигосах " злобарите и простаците ", които подлагат на критика напъните му да усъвършенства връзките с Русия, съобщи Асошиейтед прес.

" Кога всички тези злобари и глупци ще проумеят, че да имаш положителни връзки с Русия е положително нещо, а не неприятно нещо. Искам да реша (проблема със) Северна Корея, Сирия, Украйна, тероризма и Русия може доста да помогне ", написа Тръмп.

" Защо Ким Чен-ун ме наскърбява, като ме назовава " остарял ", когато аз НИКОГА не бих го нарекъл " невисок и пълен "? А аз толкоз се старая да бъда негов другар - и може би някой ден това ще се случи! "
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР