Доналд Тръмп и китайският президент Си Цзин Пин САЩ би

...
Доналд Тръмп и китайският президент Си Цзин Пин САЩ би
Коментари Харесай

Китай призова САЩ да се откажат от мисленето от Студената война


Доналд Тръмп и китайският президент Си Цзин Пин

Съединени американски щати би трябвало да се откажат от своя " нрав от Студената война " и да се стремят към съдействие, съобщи китайското министерство на външните работи, откакто американският президент Доналд Тръмп изнесе тирада за националната сигурност, в която разказа Китай като опасност за ползите на Съединени американски щати, съобщи Ройтерс.

" Призоваваме Съединени американски щати да спрат съзнателно да изкривяват стратегическите планове на Китай и да изоставят старомодните концепции на мисленето от Студената война и играта с нулев резултат. В противоположен случай ще навредят на другите, както и на себе си ", сподели говорителката на министерството Хуа Чунин.

В своята тирада Тръмп уточни Китай като главно предизвикателство за световната мощ и въздействие на Съединени американски щати. В показаната през вчерашния ден тактика за националната сигурност той дефинира страни като Русия и Китай като противници, които " употребяват технологии, агитация и насила, с цел да образуват свят, противопоставен на нашите ползи и полезности ".

Китайското външно министерство отвърна на тази характерност, като разказа световните упоритости на Пекин като доброжелателни.

" Китай в никакъв случай няма да се развива за сметка на ползите на други страни и в това време в никакъв случай няма да се откаже от законните си права и ползи ", съобщи Хуа.

" Сътрудничеството е единственият верен избор за Китай и Съединени американски щати ", акцентира тя и добави, че е обикновено двете страни да имат различия, само че би трябвало да намират градивни способи да се оправят с тях.

По думите й Китай и Съединени американски щати в качеството си на двете най-големи стопански системи имат отговорност да пазят международния мир и непоклатимост и да предизвикват световното благополучие.

Според Пекин съдействието сред Китай и Съединени американски щати ще бъде печелившо и за двете страни, а опълчването ще донесе взаимни загуби.

" Китай желае да съществува спокойно с другите страни, в това число Съединени американски щати, въз основа на взаимно почитание. Но Съединени американски щати би трябвало да се приспособят към развиването на Китай и да го одобряват ", съобщи китайското посолство във Вашингтон.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР