Доналд Тръмп и Ким Чен-ун се срещнаха на междукорейската граница.

...
Доналд Тръмп и Ким Чен-ун се срещнаха на междукорейската граница.
Коментари Харесай

За първи път в историята, действащ президент на САЩ пресече границата на КНДР

Доналд Тръмп и Ким Чен-ун се срещнаха на междукорейската граница. Лидерите на двете страни се ръкуваха , като бяха на противоположните страни на демаркационната линия, оповестява ТАСС.

Тръмп прекоси границата на КНДР и стана първият настоящ президент на Съединени американски щати , който стъпи в Северна Корея .
 Снимка 431547
Източник:

Президентът на Съединените щати изясни, че прекосяването на демаркационната линия и визитата в територията на КНДР за него е " огромна чест ".

Ким също пресече демаркационната линия и стъпи в Южна Корея . Той изрази вяра, че КНДР и Съединени американски щати ще преодолеят всички проблеми от предишното и ще открият нова страница в връзките.

Тръмп и Ким започнаха договаряния в " Дома на свободата " от южнокорейската страна на границата .

По-рано, Тръмп дойде в корейската демилитаризирана зона за историческа среща с Ким Чен-ун, заяви АП. Американският президент удостовери, че ще се срещне с водача на Северна Корея на конференция дружно с президента на Южна Корея Муун Дже-ин.

Тръмп съобщи, че е " развил доста положителни връзки " с Ким, който той предложения на среща с туит в събота.

Ким разяснява, че е схванал за срещата от Туитър и е останал доста сюрпризиран .

" Срещата има голям принос за цялостното нуклеарно разоръжаване на Корейския полуостров и за установяването на мир ", разяснява муун Дже Ин.

Тръмп съобщи, че посещаване на водача на КНДР в Съединени американски щати не би трябвало да се чака в този момент и незабавно, то ще се организира " в точния момент ".

After some very important meetings, including my meeting with President Xi of China, I will be leaving Japan for South Korea (with President Moon). While there, if Chairman Kim of North Korea sees this, I would meet him at the Border/DMZ just to shake his hand and say Hello(?)!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) June 28, 2019  Готви се здрависване сред Тръмп и Ким
Готви се здрависване сред Тръмп и Ким

Двамата политици ще се срещнат в демилитаризираната зона

Поглеждайки към Северна Корея от наблюдателния пост Улелет преди срещата с Ким, Тръмп е осведомен за сериозната артилерия през границата, която заплашва 35-те милиона поданици на Сеул .

" Всичко е налично с това, което имат в планините ", разяснява Тръмп. Той изяснява, че след първата си среща с Ким " цялата заплаха е изчезнала ". Той е съпроводен от президента на Южна Корея Муун Дже-ин.

Президентът напусна Сеул на борда на президентския хеликоптер Marine One, откакто Муун разгласи в неделя, дружно с Тръмп, че Ким е приел поканата на Тръмп .

Тръмп добави, че чака с неспокойствие да се срещне с Ким и да " се ръкува и да го поздрави ", както и да поздрави американските и южнокорейските войски.

#breaking Surreal moment: Kim Jong Un’s security guards and President Trump‘s secret service agents standing together at the DMZ pic.twitter.com/OJxj971s09
— Will Ripley (@willripleyCNN) June 30, 2019
Срещата сред Тръмп и Ким ще означи историческо първо доближаване сред Съединени американски щати и Северна Корея, които механически към момента са във война . Това също по този начин ще означи възобновяването на персоналните контакти сред водачите , откакто договарянията за преустановяване на нуклеарната стратегия на КНДР се провалиха по време на срещата на върха във Виетнам през февруари.

Муун похвали двамата водачи за това, че са толкоз смели да проведат срещата : " Надявам се, че президентът Тръмп ще влезе в историята като президент, който реализира мир на Корейския полуостров . "
 Тръмп желае да се срещне с Ким през уикенда
Тръмп желае да се срещне с Ким през уикенда

Срещата може да се организира в демилитаризираната зона на границата на Северна и Южна Корея
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР