Доналд Тръмп е президент с малко идеологически задръжки, но систематично

...
Доналд Тръмп е президент с малко идеологически задръжки, но систематично
Коментари Харесай

Тръмп се отнася с неохота към въвличане на САЩ във военни конфликти зад граница

Доналд Тръмп е президент с малко идеологически задръжки, само че систематично показва страховете си от вероятно замесване на страната във военни задължения зад граница. Това негово виждане се основава на убеждението му, че войни тук-там като Виетнам, Афганистан и Ирак изтощават ресурсите на Америка вкъщи, както и репутацията ѝ в чужбина.

Въпреки че приказва като хардлайнер за американската военна мощност, Тръмп като цяло държи Съединени американски щати настрани от интернационалните спорове. Тази динамична обстановка се оказа във фокуса на вниманието тази седмица, когато неговата администрация все по-настойчиво упреква Иран, че е директно виновен за разрушителната офанзива против саудитски петролни съоръжения. Въпреки ескалацията на напрежението, подхранвана частично от личната реторика на Тръмп, президентът показва съмнение, връщайки се още веднъж към предизборното си заричане да заобикаля военни спорове.

Говорейки пред кореспонденти в Лос Анджелис в сряда, Тръмп видя " ослепителен знак за мощ " в това, че не е отишъл по-далече в опълчването против Иран от налагането на нови наказания. " Какво ни донесе нахлуването в Ирак? ", попита президентът, и добави, че войните " е доста елементарно да бъдат стартирани ". Що се отнася до Иран, означи той, " в случай че се постанова да предприемем нещо, ще го създадем без съмнение ".

Неохотата на президента да бъде замесен в пълномащабна военна намеса предхожда от дълго време сегашната обстановка в Близкия изток. Извън нареждането му за два ракетни удара в Сирия и свалянето на ирански дрон по-рано тази година, Тръмп държи пръстите си надалеч от спусъка. Но той употребява телефона си да пуска хапливи туитове: от опасност да унищожи Северна Корея до предизвестие против Иран (през последните дни), че американските въоръжени сили са " с ръка на спусъка ".

" Той е диаметралност на Теди Рузвелт (президента Теодор Рузвелт - б.р.): Той крачи шумно и носи клонка, - споделя Тим О'Брайън, биограф на Тръмп. - Той желае да вилнее, да наподобява заплашителен, и да преодолява неувереността си, желае да бъде в центъра на вниманието. Но след твърдия му звук не следват мощни военни ограничения. В последна сметка пристрастеностите му са по-скоро на гълъб, в сравнение с ястреб. "
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР