Доналд Тръмп е платил само по 750 долара федерален данък

...
Доналд Тръмп е платил само по 750 долара федерален данък
Коментари Харесай

NYT: Тръмп не е платил данъци през 10 от последните 15 години. Той: Фалшива новина! |

Доналд Тръмп е платил единствено по 750 $ федерален налог през 2016 година - годината, в която е определен за президент - и през първата годината на мандата си в Белия дом, твърди в. " Ню Йорк Таймс ". Вестникът - който написа още, че е получил данъчните данни за Тръмп и фирмите му за повече от две десетилетия - твърди, че президентът не е платил налози върху приходите си през 10 от последните 15 години. Данните разкриват " хронични загуби и години на заобикаляне на данъчните отговорности ".

Тръмп дефинира обявата като " подправена вест ", само че не разкрива данъчните си заявления.

" Всъщност платих налози. И ще видите това, щом данъчните ми заявления - те са в развой на одитиране отдавна - се върнат ", споделя Тръмп пред кореспонденти, откакто историята беше оповестена в неделя.

Един от юристите на " Организацията Тръмп " Алън Гартън съобщи пред вестника, че " по-голяма част, в случай че не всички изнесени обстоятелства наподобява са неточни ".

Данъчната работа не се отнася добре към мен... те се отнасят към мен доста неприятно - споделя още президентът.

Доналд Тръмп е първият президент от 70-те години на предишния век, който не разгласява данъчните си заявления, макар че това е наложително по закон. Отказът му да споделя тази информация може да докара до правни последици за благосъстоянието и бизнеса му. 

Статията излиза единствено няколко дни преди първия спор сред претендентите за президент Тръмп и съперника му от демократите Джо Байдън и няколко седмици преди изборите на 3 ноември.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР