Доналд Тръмп е осъден на глоба в размер на близо

...
Доналд Тръмп е осъден на глоба в размер на близо
Коментари Харесай

Тръмп е осъден да плати 355 милиона долара глоба за финансови измами

Доналд Тръмп е наказан на санкция в размер на близо 355 млн. $ за поредност от финансови измами, осъществени посредством компанията му за недвижими парцели " Тръмп организейшън ".

Това невиждано решение е съпроводено от тригодишна възбрана за някогашния президент на Съединени американски щати да ръководи какъвто и да е бизнес в щата Ню Йорк, оповестява Българска телеграфна агенция.

Главната прокурорка на Ню Йорк Летиша Джеймс повдигна обвиняванията през 2022 година, като заведе гражданско дело за измами против него, двамата му пълнолетни синове и тяхната фамилна компания.

Тръмп назовава съдията по делото " подкупен ", а основната прокурорка - " изцяло корумпирана ".

Синовете на Тръмп би трябвало да платят санкции в размер на към 4 милиона $ и нямат право да управляват компании в щата през идващите 2 години.

Летиша Джеймс назова " голяма победа " правосъдното решение. Адвокатката на Тръмп съобщи, че ще апелира.

Тръмп и синовете му се явиха няколко пъти от октомври до януари на това гражданско дело, водено в напрегната политическа конюнктура. Те бяха упрекнати, че в годините след 2010 година са завишили прекалено цената на активите на компанията си, на своите небостъргачи и първокласни хотели, с цел да получат по-изгодни заеми от банки и по-добри условия за застраховки.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР