Доналд Тръмп е една крачка по-близо до освобождаване от поста

...
Доналд Тръмп е една крачка по-близо до освобождаване от поста
Коментари Харесай

Американският Сенат даде ход на процедурата по импийчмънт на Тръмп

Доналд Тръмп е една крачка по-близо до освобождение от поста си. В американския Сенат официално беше обещано началото на процеса по импийчмънт, където той ще би трябвало да дава отговор по две обвинявания - корист с власт и опит да попречва работата на Конгреса. Макар и същинското дело да стартира едвам във вторник, процедурата беше придружена с доста символика и тържественост.

Старовремски възгласи, удовлетворени демократи възмутени републиканци. Във Вашингтон официално беше обещано началото на процедурата по импийчмънт на Доналд Тръмп, въпреки и фактическото начало да е планувано за 20 ч българско време във вторник.

Едва за трети път в американската история държавен глава е заплашен от премахване от поста. Регламентът е съвсем същия, като този написан за импийчмънта на Андрю Джонсън през 1868 г.

Седем конгресмени от редиците на демократите ще влязат в ролята на прокурори и ще би трябвало да разпитат очевидците, в това число самия Доналд Тръмп, в случай че се яви пред Сената.

Адам Шиф, конгресмен от Демократическата партия: С резолюция 755 Камарата на представителите постанови импийчмънт на Доналд Тръмп, президент на Съединените щати - за тежки закононарушения и прегрешения.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР