Доналд Тръмп е една крачка по-близо до освобождаване от поста

...
Доналд Тръмп е една крачка по-близо до освобождаване от поста
Коментари Харесай

Сенатът даде ход на процедурата по импийчмънт на Тръмп

Доналд Тръмп е една крачка по-близо до освобождение от поста си. В американския Сенат официално беше обещано началото на процеса по импийчмънт, където той ще би трябвало да дава отговор по две обвинявания - корист с власт и опит да попречва работата на Конгреса. Макар и същинското дело да стартира едвам във вторник, процедурата беше придружена с доста символика и тържественост.

Старовремски възгласи, удовлетворени демократи възмутени републиканци. Във Вашингтон официално беше обещано началото на процедурата по импийчмънт на Доналд Тръмп, въпреки и фактическото начало да е планувано за 20 ч българско време във вторник.

Едва за трети път в американската история държавен глава е заплашен от премахване от поста. Регламентът е съвсем същия, като този написан за импийчмънта на Андрю Джонсън през 1868 година

Седем конгресмени от редиците на демократите ще влязат в ролята на прокурори и ще би трябвало да разпитат очевидците, в това число самия Доналд Тръмп, в случай че се яви пред Сената.
Адам Шиф, конгресмен от Демократическата партия: С резолюция 755 Камарата на представителите постанови импийчмънт на Доналд Тръмп, президент на Съединените щати - за тежки закононарушения и прегрешения.
Обвиненията са две - телефонен диалог, в който Тръмп е опитал да принуди украинския президент Зеленски да потърси компромати против демократа Джо Байдън. И опит да попречва следствието.

В Туитър Тръмп написа, че единственото му нарушение, е че е провел един съвършен телефонен диалог. И за следващ път дефинира следствието като лов на вещици.
Доналд Тръмп, президент на Съединените щати: Вършим страхотна работа! Няма безусловно никаква причина да бъда подложен на импийчмънт. Това е възмутително и обидно.
Като възмутително дефинираха от Републиканската партия и решението на председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси да употребява 32 писалки, с които да подпише документа за импийчмънт. Американска традиция, присъща само при подписването на изключително значими документи.

Очакванията са, че макар напъните на демократите, доминираният от републиканци Сенат няма да поддържа отстраняването на Доналд Тръмп.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР