Доналд Тръмп е дал положителна проба за COVID-19 три дена

...
Доналд Тръмп е дал положителна проба за COVID-19 три дена
Коментари Харесай

Тръмп бил заразен с COVID-19 преди дебата с Байдън?

Доналд Тръмп е дал позитивна проба за COVID-19 три дни преди първия президентски спор против Джо Байдън предходната година. За това споделя в нова книга четвъртият и финален шеф на кабинета на някогашния държавен глава на Съединени американски щати, прегледана от изданието „ Гардиън “.

Марк Медоус написа, че, въпреки да знае, че всеки претендент е задължен „ да даде негативен тест за вируса в границите на 72 часа от началния час… Нищо нямаше да спре (Тръмп) да излезе там “. Според Медоус негативен резултат Тръмп получил от друг тест, изработен малко след позитивния.

Независимо от това, разкритието идва след година на спекулации за това дали тогавашният американски президент е имал евентуално смъртоносния вирус, когато се изправя против Байдън в Кливланд на 29 септември, както и каква заплаха може да съставлява това.

Тръмп разгласи, че е с ковид на 2 октомври. Белият дом съобщи, че президентът е съобщил за резултата в границите на час след приемането му. В същия ден той влезе и в болница.

По-рано тази седмица Медоус сподели, че ще си сътрудничи с комисия към Камарата на представителите за следствието на щурма на Капитолия от 6 януари тази година, управителен от последователи на Тръмп.

В свое изказване някогашният президент назова изказванията на Медоус „ фейкнюз “. Според шефа на кабинета позитивният резултат от 26 септември 2020 година е бил потрес за Белия дом, който таман провел триумфална гала за номинираната за Върховния съд Ейми Кони Барет.

Въпреки че Тръмп изглеждал „ малко изтощен “ и подозирал „ лека простуда “, съгласно Медоус той е бил „ удовлетворен “ да пътува същата вечер към Пенсилвания.

С потеглянето му докторът на Белия дом се обадил и призовал да не позволяват президента да отпътува, тъй като бил с положителен тест. Медоус предал на Тръмп информацията, само че след това бил изработен още един тест, който бил негативен. От резиденцията на президента тогава не съобщили за тези проби.

По-късно стана ясно, че Тръмп не бил тестван преди дебата, тъй като дошъл за него със забавяне. Три дни по-късно президентът разгласи в обществената мрежа Twitter, че той и брачната половинка му са инфектирани.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР