Доналд Тръмп е бил главният подстрекател на смъртоносния щурм срещу

...
Доналд Тръмп е бил главният подстрекател на смъртоносния щурм срещу
Коментари Харесай

Обвинител №1: Тръмп е главният подбудител на опасно въстание

Доналд Тръмп е бил основният подбудител на смъртоносния взлом против американския Конгрес на 6 януари. Това съобщи демократът Дейвид Раскин, основният обвинител на почналия през вчерашния ден развой в Сената по импийчмънт на Тръмп, съобщи Франс прес.

Мандатът на някогашния президент на Съединени американски щати изтече на 20 януари.

" Тълпата от протестиращи последователи на Тръмп беше пратена тук от президента, тя бе приканена от президента на Съединени американски щати ", сподели Раскин.

Той съобщи, че доказателства ще покажат, че " когато насилието непреклонно и неизбежно пристигна, както беше предсказано, и опустоши този орган и Камарата на представителите с безпорядък ", ще покажем, че Тръмп е изоставил ролята си на главнокомандващ, с цел да стане основен подбудител на рисково въстание.

" Доналд Тръмп извърши едно голямо закононарушение против нашата Конституция и нашия народ и най-тежкото нарушаване на президентската клетва в историята на Съединени американски щати ", сподели Раскин. " Ето за какво той би трябвало да бъде наказан от американския Сенат ", добави той.

Вторият ден от процеса е отдаден на обвиняването, напомня Франс прес. Общо девет демократи членове на Камарата на представителите разполагат с най-вече 16 часа в два дни, с цел да показват причините си против Тръмп, подкрепени с шокиращи видеокадри, напомня Франс прес. Ако Тръмп бъде приет за отговорен, демократите ще провеждат още един избор, посредством който той да бъде наказан да не може да заема изборна служба.

Но се счита, че Тръмп ще бъде оправдан, като това може да стане още идната седмица. Неговите юристи ще разполагат също с 16 часа, с цел да показват неговата отбрана.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР