Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд

...
Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд
Коментари Харесай

Нобелов лауреат по икономика: Дали някой може да преброи лъжите на Доналд Тръмп за коронавируса?

Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския не може да понесе истината, останалата част от десницата в Америка също, гласи заглавие на публикация в "Ню Йорк таймс ", отдадена на държанието на президента на Съединени американски щати на фона на разпространяването на ковид из страната.

През уикенда Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския за следващ път съобщи, че коронавирусът е под цялостен надзор и че всички изказвания за противното се дължат на лъжливи медии, напомня създателят Пол Кругман (нобелов лауреат по стопанска система за 2008 г.) и пита реторично дали някой може да преброи какъв брой пъти до момента президентът е казвал лъжи. Стигнали сме до точката, в която уверенията на Тръмп, че всичко е прелестно в действителност ускоряват суматохата, тъй като демонстрират колкото дълбоки са неговите заблуди. И до момента в който той хвали себе си в "Туитър ", международните пазари са в свободно рухване.

Доналд Тръмп: Имаме добре квалифициран проект за битка с ковид

"Най-добрият знак за срутва на доверието не е пропукването на цените на фондовите тържища, а протичащото се с лихвените проценти, спаднали съвсем толкоз ниско и толкоз бързо, както през финансовата рецесия през 2008 година ", счита създателят. Според него актуалното състояние е по-зле в сравнение с през 2008 година, тъй като тогава Съединени американски щати са имали ръководители, които най-малко са осъзнали сериозността на рецесията, а не са я пренебрегнали като някаква демократична интрига. "Ако се съди по държанието на пазарите, ни следва не просто криза, а отслабена стопанска система за дълги години напред ", заключава създателят на публикацията в "Ню Йорк таймс ".

"Вашингтон пост " установи, че вчерашният понеделник е бил един от най-рисковите дни до момента в мандата на Тръмп. Той първо изстреля залп от мнения, само че те не успокоиха финансовите пазари, които се пробват да вдъхнат доверие, че неговата администрация е в положение да спре разпространяването на короновируса. Привечер обаче Тръмп за миг изглеждаше преклонен пред турбуленциите и предложи куп незабавни ограничения в поддръжка на стопанската система.

МОТ бие паника поради ковид

В друга своя публикация вашингтонското издание твърди, че за месец членове на държавното управление на Тръмп са изпадали минимум 14 пъти в несъгласия между тях в своите изказвания по отношение на ковид. Вестникът изброява всички тези несъгласия, като откроява измежду тях няколко - първо топлото време щяло да убие вируса, след това това нямало да стане; първо броят на инфектираните скоро щял да бъде покрай нулата, след това той се покачвал; вирусът би трябвало да бъде третиран като грипен, единствено че американците трябвало да знаят, че е смъртоносен; заричане до края на предходната седмица до един милион души в Съединени американски щати да бъдат тествани, които не се е случило.

Излизащият в Торонто ежедневник "Глоуб енд мейл " обрисува тъмно бъдеще пред канадската стопанска система поради срутва в цените на петрола и ковид. След като предходната седмица ОПЕК не съумя да контракти с Русия понижаване на добива, цените на черната суровина спаднаха с към 25 на 100.

"Торонто остарял " акцентира, че спадът по тържищата в Северна Америка приблизително с 10 % е най-големият от така наречен Черен вторник през октомври 1987 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР