Доналд Тръмп беше осъден на глоба в размер на близо

...
Доналд Тръмп беше осъден на глоба в размер на близо
Коментари Харесай

Тръмп осъден за финансови измами. Глобен е 355 млн. долара

Доналд Тръмп беше наказан на санкция в размер на близо 355 млн. $ за поредност от финансови измами, осъществени посредством империята му за недвижими парцели " Тръмп организейшън ", съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Това невиждано решение е съпроводено от тригодишна възбрана за някогашния президент на Съединени американски щати да ръководи какъвто и да е бизнес в щата Ню Йорк. Главната прокурорка на Ню Йорк Летиша Джеймс повдигна обвинявания против него през 2022 година, като заведе гражданско дело за измами против него, двамата му пълнолетни синове и тяхната фамилна компания

Наричайки съдията по делото " подкупен " и а основната прокурорка - " изцяло корумпирана ", претендентът за номинацията на Републиканската партия за президентските избори през ноември за следващ път осъди " намесата в изборите " в обява в своята обществена мрежа " Трут сошъл ".

Синовете на Тръмп, Ерик и Доналд младши би трябвало да платят санкции в размер на към 4 милиона $ и нямат право да управляват компании в щата през идващите 2 години, съобщи ДПА.

Съдия Артър Енгорън разгласи решението си след два месеца и половина правосъден развой, по време на който претендентът за президент под клетва, че е жертва на манипулирана правна система.

Летиша Джеймс назова " голяма победа " правосъдното решение. " Това е голяма победа за този щат, за тази страна и за всеки, който мисли, че би трябвало всички да играят по едни и същи правила, даже някогашните президенти ", написа тя в официално съобщение.

Адвокатката на Тръмп съобщи, че ще апелира.

Тръмп и синовете му се явиха няколко пъти от октомври до януари на това гражданско дело, водено в напрегната политическа конюнктура. Те бяха упрекнати, че в годините след 2010 година са завишили прекалено цената на активите на компанията си, на своите небостъргачи, първокласни хотели или голф комплекси по целия свят, с цел да получат по-изгодни заеми от банки и по-добри условия за застраховки.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР