Доналд Тръмп беше осъден да заплати глоба в размер на

...
Доналд Тръмп беше осъден да заплати глоба в размер на
Коментари Харесай

Доналд Тръмп беше осъден да плати 355 милиона долара в дело за измами

Доналд Тръмп беше наказан да заплати санкция в размер на близо 355 млн. $ за поредност от финансови измами, осъществени посредством компанията му за недвижими парцели " Тръмп организейшън ".

Това невиждано решение е съпроводено от тригодишна възбрана за някогашния президент на Съединени американски щати да ръководи какъвто и да е бизнес в щата Ню Йорк.

От имението си във Флорида Тръмп, 45-и президент на Съединени американски щати и сегашен любимец за номинацията на Републиканската партия за изборите през ноември, атакува съдията по делото и основната прокурорка на Ню Йорк, която му повдигна обвиняванията.
Това е доста печален ден за страната. Продажен арбитър от щата Ню Йорк отсъди против мен – да платя голяма сума – 355 милиона $ за това, че съм построил съвършена компания. Страхотни пари, страхотни здания, тук в Ню Йорк. А основният прокурор на щата е изцяло подкупен. Тя водеше акция с мотото „ Ще хвана Тръмп “... Ние ще апелираме присъдата, само че всичко идва от Министерството на правораздаването, от Байдън. Това е лов на вещици против неговия директен политически конкурент, лов, какъвто страната ни не е виждала до момента.
Доналд Тръмп – президент на Съединени американски щати (2017-2021 г.)

Синовете на Тръмп, Ерик и Доналд младши би трябвало да платят санкции в размер на към 4 милиона $ и нямат право да управляват компании в щата през идващите 2 години.

Съдия Артър Енгорън разгласи решението си след два месеца и половина правосъден развой, по време на който претендентът за президент под клетва сподели, че е жертва на манипулирана правна система. Защитата на обвинения съобщи, че ще апелира.

Доналд Тръмп и синовете му се явиха няколко пъти от октомври до януари на това гражданско дело, водено в напрегната политическа конюнктура. Те бяха упрекнати, че в годините след 2010 г са завишили прекалено цената на активите на компанията си, на своите небостъргачи, първокласни хотели или голф комплекси по целия свят, с цел да получат по-изгодни заеми от банки и по-добри условия за застраховки. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР