Доналд Тръмп беше официално осъден от нюйоркски съдия да плати

...
Доналд Тръмп беше официално осъден от нюйоркски съдия да плати
Коментари Харесай

Тръмп е осъден да плати 454 милиона долара по дело за измама в Ню Йорк

Доналд Тръмп беше публично наказан от нюйоркски арбитър да заплати 454,2 милиона $, откакто беше приет за виновен за манипулиране на чистото му положение в гражданско дело за машинация, заведено от основния прокурор на щата Ню Йорк.

Плащането включва санкцията от 354,9 милиона $,

която съдията Артър Енгорон от щатския съд в Манхатън подреди на 16 февруари, плюс лихвите, след развой без правосъдни заседатели, траял повече от три месеца.
Енгорон също подреди на синовете на Тръмп, Доналд Тръмп-младши и Ерик Тръмп, всеки да заплати близо 4,7 милиона $, а някогашният основен финансов шеф на организацията Тръмп, Алън Уайселберг, да заплати 1,1 милиона $, всички в това число лихвите.

Изплащанията възлизат на 464,6 милиона $ и бяха избрани в четвъртък.

Повече от $114 000 лихви ще продължат да се натрупват всекидневно, най-много единствено за Доналд Тръмп. Присъдата беше обявена в петък.

Според обвиняването компанията „ Тръмп Организейшън “ е предоставила погрешни данни за цената на активите си. Целта е била да си обезпечи по-благоприятни условия по подписани заеми и застраховки. Реалната цена на активите е била повишена от сумата от 2,23 милиарда $ на 3,6 милиарда $.

Искът беше импортиран в съда през септември 2022 година от основния прокурор на щата Ню Йорк Летиша Джеймс.

По-рано в петък Джеймс разгласява на X, „ Усещане за петък: Никой не е над закона. “

Тръмп даде обещание да апелира.

Първоначално Тръмп изиска отсрочване на присъдата с 30 дни, заявявайки, че това няма да навреди на канцеларията на основния прокурор на Ню Йорк и ще разреши проведен развой поради „ мащабността “ на решението. Съдията отхвърли настояването, като сподели, че не са обяснили или обосновали повода да го създадат.
Часове откакто присъдата за гражданска машинация беше финализирана, Тръмп изиска от федерален арбитър да забави осъществяването на присъдата за 83,3 милиона $ против него по делото за клюка на Е. Джийн Карол, като изиска прекъсване до 30 дни след разглеждането на неговите претенции след процеса.
Ако окръжният арбитър Люис Каплан отхвърли молбата на Тръмп за прекъсване на правосъдното решение по делото Карол, Тръмп ще би трябвало да бръкне по-дълбоко в джобовете си, с цел да откри парите, нужни за водене на двата цивилен каузи, които са натрупали дял от близо 550 милиона $ в първите седмици на 2024 година

 

Източник: Ройтерс, CNN/ Превод:SafeNews

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория Свят

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР