Доналд Тръмп агитира вчера в Аляска за Сара Пейлин, бивш

...
Доналд Тръмп агитира вчера в Аляска за Сара Пейлин, бивш
Коментари Харесай

Ще се върне ли Доналд Тръмп в Белия дом?

Доналд Тръмп пропагандира през вчерашния ден в Аляска за Сара Пейлин, някогашен губернатор на южния американски щат, считана от мнозина за предвестител на популисткото и антиелитарно придвижване, чийто поборник стана експрезидентът републиканец, съобщи Франс прес.

Петдесет и осем годишната Пейлин се бори за единственото място на Аляска в Камарата на представителите, овакантено заради неочакваната кончина на републиканеца Дон Йънг, който го бе заемал в течение на 49 години.

Както Тръмп тя изигра основна роля в популисткия завой на Републиканската партия през последните 10 години, целейки да завоюва гласовете на работническата класа. Консерватор и християнин, тя внезапно се озова под светлината на прожекторите, когато кандидат-президентът републиканец Джон Маккейн я избра за своя подгласничка на изборите през 2008 година Според мнозина наблюдаващи възходът й по време на предизборната акция е отворил път за възхода на Тръмп към Белия дом, завоюван от него осем години по-късно.

Сара Пейлин поддържа безпочвените изказвания за изборни нарушавания, изказвани от Тръмп, по думите на който успеха в президентските избори през 2020 година му е била " открадната " от демократите в редица основни щати. " В Аляска нямахме грижи, защото спечелихме ", подмятна някогашният президент към множеството, струпано на един стадион в Анкоридж.

Сара Пейлин описа на събралите се, че е подкрепяла Тръмп от началото на акцията му през 2016 година, тъй като нюйоркският милиардер също я подкрепил, когато тя и фамилията й попаднали под светлините на прожекторите. " Той ми пишеше бележки и ми споделяше: Дръж се! ", уточни тя.

На междинните избори за Конгрес на 8 ноември т. година би трябвало да бъде освежен целият състав на Камарата на представителите с 435 членове.

Доналд Тръмп се пробва да затвърди въздействието си върху Републиканската партия, като поддържа по време на първичните избори претендентите, предразположени към него, в битката им със противници от по-умереното крило на партията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР