Дон Портокал върти бизнеса от Гърция Известния като Дон Портокал

...
Дон Портокал върти бизнеса от Гърция Известния като Дон Портокал
Коментари Харесай

Дон Портокал се плаши от снимки! Ето молбата му до съда

Дон Портокал върти бизнеса от Гърция

Известния като Дон Портокал цитрусов необут Сотир Янков, упрекнат в скандално огромни данъчни афери, се плаши от обективите на медиите под тепетата. Това стана ясно от изпратена от него и фамилията му молба до администрацията на съда, с която не дават единодушие да бъдат снимани в храма на Темида. Те са изразили и противоречие фотографски материали, на които са снимани, да бъдат употребявани от печатни и електронни издания.

Всичко това се случи ден преди пловдивският областен съд да се захване за следващ път с делото против Сотир Янков. Разпоредителното съвещание ще стартира на следващия ден, в сряда, от 9 часа. Подсъдими са още 13 души, в това число брачната половинка и дъщерята на предприемача Елена и Мария. Всички те бяха задържани при огромна акция през 2012 година, когато бяха засечени за машинация с Данък добавена стойност в размер на 5,5 млн. лв.. Прокуратурата упорства, че става дума за финансови нарушавания в изключително огромни размери, осъществени от проведена незаконна група.

До новото разглеждане на делото се стигна, откакто семейство Янкови и и другите единадесет обвинени се разминаха с действителен правосъден развой през 2016 година Тогава съдът приключи делото и го върна на прокуратурата за премахване на позволените процесуални нарушавания. Всички обвинени излязоха от ареста с разнообразни ограничения за неотклонение, а самият Янков брои 20 бона гаранция.

Според справките от разнообразни институции всички компании на семейството би трябвало да са под надзор на съда и данъчните управляващи, а активността им да е прекъсната. Близо 6 години след разкриването на аферата обаче обстановката е напълно друга. Базата до борсата в Първенец продължава да работи, като се движи от нови компании.  

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР