Доминирането на долара в света ще отслабне, тъй като все

...
Доминирането на долара в света ще отслабне, тъй като все
Коментари Харесай

The National Interest: Антируските санкции заплашват господството на долара

Доминирането на $ в света ще отслабне, защото от ден на ден страни показват неодобрение от въздействието на Съединените щати, съобщи в колона за The National Interest Крисчън Уитън.

„ Доминирането на щатския $ е под въпрос в дълготраен проект. Не единствено държавните управления на Иран и СевернаКорея, само че и Русия, Китай, Саудитска Арабия и някои други страни не харесват властта, която Вашингтон има заради притежаването на най-мощната аварийна валута “, цитира създателя РИА Новости.

Както отбелязва специалистът, Китай подхваща стъпки, с цел да се изолира от риска от финансови наказания, сходни на тези, наложени от Вашингтон на Русия, „ в това число невижданата реквизиция на задграничните запаси на Москва “.

Така Пекин към този момент понижи притежанията си от американски облигации, макар непрекъснатото струпване на долари вследствие на небалансираната търговия.

„ Големи страни като Бразилия, Индия, Индонезия и страните от Персийския залив отхвърлиха да се причислят към икономическите наказания на Вашингтон и ще бъдат отворени към валутна система, по-малко подвластна от $ “, акцентира Уитън.

Той също по този начин уточни, че някои съветски банки към този момент могат да трансферират средства и да издават заеми в юани отвън западния SWIFT механизъм, употребен от множеството банки.

Авторът цитира образеца на Саудитска Арабия, която обмисля да приема заплащане за нефт от Китай в юани вместо в долари.

„ Това е доста малко начало, само че е изцяло допустимо да има повече други възможности на всички интернационалните финансови транзакции посредством $, което ще докара до понижаване на търсенето му в света “, заключи Уитън.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР