Доминираната от републиканците Камара на представителите на САЩ подкрепи искането

...
Доминираната от републиканците Камара на представителите на САЩ подкрепи искането
Коментари Харесай

Безпрецедентно: Камарата на представителите започна процедура срещу Алехандро Майоркас

Доминираната от републиканците Камара на представителите на Съединени американски щати поддържа настояването за импийчмънт на министъра на вътрешната сигурност Алехандро Майоркас поради огромния мигрантски напор по границата с Мексико. Гласуването бележи първия случай от близо 150 години насам, в който американски министър е подложен на подобен вид процедура.

С 214 гласа " за " с 213 " срещу " долната камара на Конгреса утвърди два члена за импийчмънт на министъра на вътрешната сигурност по обвинявания, че той не е ползвал имиграционните закони на Съединени американски щати, което е довело до рекордно огромни мигрантски потоци през американско-мексиканската граница, както и че е направил погрешни изказвания пред законодателите.

 
В този случай републиканците в Камарата споделят, че Майоркас е отказал да се съобрази с имиграционните закони и това е довело до вълната от мигранти по южната граница. Майоркас твърди, че тези обвинявания са неоснователни. Демократите и адвокати споделят, че това всъщност е политически спор сред демократи и републиканци и че процедурата по импийчмънт не е оправдана в тази обстановка.
Ребека Сантана – кореспондент " Вътрешна сигурност " в Асошиейтед прес 

Малко евентуално е обаче Сенатът, в който Демократическата партия разполага с болшинство, да поддържа решението на Камарата.

Майоркас твърди, че не носи отговорност за обстановката по границата и счита, че казусът се дължи на неработещата имиграционната система на Съединени американски щати, която Конгресът не е в положение да оправи. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР