Доминиканската република предлага икономическа помощ на семействата на 32-ма загинали при експлозия, докато разследването продължава

...
Доминиканското правителство казва, че семействата на 32-мата души, загинали при
Коментари Харесай

Доминиканското правителство казва, че семействата на 32-мата души, загинали при експлозия миналата седмица, ще получат еднократно плащане от близо 900 долара икономическа помощ

От Associated Press, 21 август 2023 г., 15:46

САНТО ДОМИНГО, Доминиканска република -- Правителството на Доминиканската република обяви в понеделник че семействата на 32-мата души, убити при експлозия миналата седмица, ще получат всяко еднократно плащане от близо 900 долара икономическа помощ и месечни плащания от 350 долара до декември.

Експлозията от 14 август избухна във фабрика за пластмаси в град Сан Кристобал, който се намира точно на запад от столицата Санто Доминго. Повече от 50 души са били ранени според властите.

Средната месечна заплата миналата година в Сан Кристобал е била около 440 долара, втората най-висока в страната, според Министерство на икономиката.

В ход е разследване, за да се установи какво е причинило взрива в оживен търговски център. На пожарникарите бяха необходими три дни, за да потушат огъня.

Властите казаха, че може да отнеме до три месеца, за да се идентифицират всички загинали.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР