Доминик Янков е първият продаден юноша на Лудогорец за много

...
Доминик Янков е първият продаден юноша на Лудогорец за много
Коментари Харесай

Доминик Янков: Много съм благодарен на Лудогорец

Доминик Янков е първият продаден младеж на Лудогорец за доста пари в непознат клуб. По информация на Transfermarkt той бе платен от Монреал за 1,85 млн. евро, което е в действителност сериозна сума за родните стандарти. Част от тази сума в Разград вложиха в школата си.

Доминик Янков се съгласи да приказва пред „ Мач Телеграф ” и даде първото си обстойно изявление след прехвърлянето му в Канада. Както е известно, българският национал е роден в Торонто и в този момент действително се върна в родината си. Неговият тим Монреал е част от МЛС, а там играят огромни футболисти като Лео Меси, Луис Суарес, Серхио Бускетс, Жорди Алба, Юго Лорис, Джердан Шакири, Кристиан Бентеке, Виктор Уаняма, Луис Муриел, Мая Йошида и доста други.

- Доминик, здравей, по какъв начин се чувстваш в Канада 3 месеца след прехвърлянето ти в Монреал?

- Всичко е супер. Имах малко проблеми последната седмица и не играх в 2 мача заради една остаряла контузия, само че се завърнах в последния дуел с Орландо Сити. Аз прекосих специфични медицински прегледи, които ми демонстрираха на какво би трябвало да акцентира. Не рискувахме, с цел да не стане по-зле. Възстановявам се, с цел да ми е здрава мускулатурата.

- Кога пристигна офертата от Монреал и изненада ли те тя?

- Монреал ме желаеха още преди 2 години, само че тогава не се стигна до трансфер. Сега обаче аз желаех да си потегли, да отида в нова страна, да сменя ситуацията. През зимния прозорец пристигна офертата. В клуба знаеха, че желая да отида на ново място и по този начин стана прехвърлянето.

- Имаше ли потребност от адаптация, в случай, че си роден и израснал в Канада?

- Аз живях в Канада до 13-годишен. После 3 години бях в Англия, където играх в Съндърланд. В страната елементарно привикнах, само че футболът е много друг. Динамичен е, напред-назад. Много повече упражняваме, в сравнение с в България. Но въпреки всичко тук имаме по един мач на седмица, а с Лудогорец – съвсем постоянно две срещи на седмица.

- С какви усеща напусна Лудогорец, където прекара толкоз доста години и дебютира в мъжкия футбол?

- Аз съм доста признателен за всичко на Лудогорец. Спечелил съм доста отборни и самостоятелни награди. Клубът, който ми даде път в мъжкия футбол, да играя в Европа. Изправих се против доста съществени тимове в Европа. Първите две години играх постоянно в Лудогорец. Но по-късно година, година и половина беше тежко за мен и трябваше да подхваща нещо.Беше ми тегаво, страдах от няколко травми, а някои треньори не разчитаха на мен. Играех по 5-10 минути против новобранците в шампионата. Последният треньор не ме пускаше постоянно. А всеки мой съотборник знае,ч е съм се отнасял професионално и постоянно съм давал всичко от себе си в тренировките.Иначе бих желал да кажа, че съм признателен и на Ботев Враца, където играх чартърен.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР