Доминик Тийм в началото на месеца постигна първи успех, макар

...
Доминик Тийм в началото на месеца постигна първи успех, макар
Коментари Харесай

Възходът не спира: Тийм с доминантно представяне в Кицбюел

Доминик Тийм при започване на месеца реализира първи триумф, въпреки и пристигнал на равнище Чалънджър, след над едногодишно очакване, изпълнено с голям брой контузии и разочарования. Австриецът скоро по-късно потвърди, че успеха му не е плод на случайност, като незабавно надгради доста в представянето си и доближи поредно четвъртфинал и полуфинал на АТР 250 конкуренциите в Бощад и Гщаад. През тази седмица тогавашният номер 3 се включи на домашния си шампионат в Кицбюел, където е някогашен първенец, и поради мощните си игри в последно време, то след отказванията на Каспър Рууд и Матео Беретини австриецът влиза в позицията на един от любимците за купата, но първо трябваше да се оправи на старта с участващия под формата на,,щастлив губещ " Александър Шевченко.

Сблъсъкът протече под контрола и темпото, което първенецът от Шлема постановяваше при всеки комфортен миг, като в същото време показва меродавност на сервис и изцяло справедливо под осъществявания с негови фенове корт се поздрави с триумфа в поредни сетове след 6:4 6:2. Във етапа на осминафиналите за международния номер 199 следва да срещне квалификанта и собствен съотечественик Себастиан Офнер, който по-рано през днешния ден реализира поврат против Ришар Гаске.

Още от дебютния четвърт час на дуела разликата в класите се виждаше с просто око, но самоотвержената игра във значимите моменти от страна на руснака даде претенции от него резултат и откакто отрази цели седем брейкбола в първите си две подавания, то той даде ясно да се разбере, че е подготвен за сериозна борба с двукратния подгласник от Ролан Гарос. Тийм от своя страна нито за момент не трепна и поддържаше доста високо равнището си на сервис, с цел да дочака своя следващ късмет в седмия гейм, когато към този момент беше праволинеен по отношение на по-младия си сътрудник и осъществя късен пробив, който минути по-късно му донесе и откриващия сет на сметката.

Втората част имаше подобен образ с към този момент отминалата първа в началните си минути, като австриецът ловко употребява по-големия си опит и богат репертоар за игра на червени кортове, като си обезпечи ранен пробив задатък. Руснакът обаче привидно ненадейно поради протичащото се на корта подсети за себе си и загатна, че краят на срещата е надалеч, откакто освободен от напрежението записва добра поредност от удари и посредством рибрейк възвърне паритета. Бившият първенец от шампионата по никакъв метод не се трогна от обстоятелството, че загуби преимуществото и даже го употребява като спомагателна мотивация, с цел да повиши качеството в играта си до висоти непостижими за,,щастливия губещ " и не му отпусна нито гейм до края на конфликта, с цел да стигне до крайния триумф под възгласите на своите сънародници по трибуните в Кицбюел.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР