Доминик Тийм в хода на настоящата седмица на турнира в

...
Доминик Тийм в хода на настоящата седмица на турнира в
Коментари Харесай

Нов 1/2-финалист в Тура: Тийм загуби от играч без ATP победа на клей от 2016-а насам

Доминик Тийм в хода на актуалната седмица на шампионата в Ещорил съумя да постави завършек на серията си от загуби в Тура, като за първи път от предишния октомври насам записва две следващи победи, които го водиха до място на четвъртфиналите. В тях през днешния ден австриецът трябваше да премери сили с една от сензациите в конкуренцията в лицето на международния номер 80 Куентен Алис, който за първи път 2016-а година насам реализира триумф в главната скица на АТР съревнование на клей и поредно отстрани локалния любим Нуно Борхес и Роберто Баутиста Агут, с цел да откри място във финалната осмица.

Прогресът за 191-сантиметровия французин обаче не спря дотук, откакто той изнесе следващия си впечатляващ дуел на корта в португалския град и съумя да надделее в следващи сетове над някогашния първенец от US Open, като стори това за малко над час игра - 6:1 6:4. По този метод 26-годишният Алис подпечата класирането си за своя дебютен полуфинал в Тура, където в спор за място в мача за оценката, ще срещне спечелилия всред защитаващия първенец Себастиан Баез и топ поставения в схемата - Каспър Рууд.

Още през цялото време на конфликта събитията се концентрираха към размените от форхенд страната, при което тогавашният номер три очевидно нямаше нужния надзор над ударите си, които постоянно изпращаше отвън очертанията на корта, като французинът съумя да се възползва оптимално добре от това и осъществя пробив. Ответната реакция на Тийм беше на нужното равнище и той предугади неколкократно пласирането на сервиса на своя конкурент, но Алис не трепна и отрази два шанса за рибрейк пред австриеца, преди да употребява добития подтик в играта си, с цел да дублира преимуществото си в резултата и записа откриващия сет на сметката си.

С настъпването на втората част съотношението на силите още веднъж се завърна към това от началните минути в срещата, като никой от двамата не успяваше да наложи волята си над съперника. В основен фактор обаче се трансформира високата успеваемост на извоювани точки на лично подаване, с която си служеше международният номер 80, до момента в който някогашният първенец от Шлема допускаше несъразмерен брой неточности в своите геймове и инкасира пробив в средата на сета. Оттам насетне Алис взе всичко в свои ръце и без непотребни усложнения на начален удар, постави точка на разногласието в срещата.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР