Доминик Тийм така и не успява да се завърне към

...
Доминик Тийм така и не успява да се завърне към
Коментари Харесай

За пръв път от 2 години насам: Доминик Тийм е 1/2-финалист на твърди кортове в ATP Тура!

Доминик Тийм по този начин и не съумява да се завърне към формата си отпреди травмата на китката, която го извади за близо година от кортовете, като австриецът даже към момента не е пробил в международния топ 150. Бившият номер три обаче през тази седмица на шампионата в Хихон се радва на напредък в представянето си и загатна за най-хубавите си дни, което беше подплатено от триумф в четвъртфиналите против четвъртия подложен Франсиско Серундоло - 6:4 6:3. С това Доминатора се класира за едвам втория си АТР полуфинал през сезона, където му следва да срещне международния номер 9 Андрей Рубльов.

Двубоят започва със скоростна замяна на пробиви, последвана от отбранителни дейности без поемането на никакви опасности от страна на двамата състезатели. Аржентинецът последователно изгуби темпото, което беше набрал на личен сервис и за състезател от ранга на Тийм това се трансформира в отлична опция да осъществя брейк в седмия гейм, който ловко бранеше посредством безкомпромисни комбинации от главната линия, с цел да запише откриващия сет на сметката си.

Във втората част интензитетът на корта в испанския град доста се увеличи, като продължителните разигравания се множаха безспирно и това се оказа отзив за трагични мигове във всяко подаване. Световният номер 165 пръв си завоюва преимущество от началния удар на съперника, но латиносът стремително отговори уместно и възвърне паритета - 2:2. Впоследствие някогашният първенец от US Open още веднъж позволи съмнения на сервис и трябваше да отразява брейкбол, само че се оправи повече от безупречно и под знака на полученото ентусиазъм не отпусна нито гейм повече на Серундоло до края на срещата, надигравайки го в поредни сетове.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР