Доминик Тийм срещу Александър Зверев е финалът в мъжкия турнир

...
Доминик Тийм срещу Александър Зверев е финалът в мъжкия турнир
Коментари Харесай

Тийм и Зверев ще спорят в мъжкия финал на US Open

Доминик Тийм против Александър Зверев е финалът в мъжкия шампионат на US Open за 2020 година Двамата тенисисти стигнаха до дуела за купата в Ню Йорк, откакто реализираха победи надлежно над Даниил Медведев и Пабло Кареньо-Буста.

До момента и двамата нямат купа от Големия шлем, като срещата им ще означи края на превъзходството на Новак Джокович, Рафаел Надал и Роджър Федерер. В последните 25 шампионати от Шлема единствено пет пъти първенецът е бил друг от огромната тройка. За последно това се случи през 2016 година, точно в Ню Йорк.

Задачата на Зверев беше доста по-трудна, тъй като германецът трябваше да премине през петсетова драма.

Петият в схемата направи поврат от 0:2 до 3:2. Зверев загуби първите две елементи с 3:6 и 2:6, само че по-късно сподели незабравим тенис, с цел да успее да направи своя първи поврат в петсетов мач. Германецът завоюва идващите три сета с 6:3, 6:4 и 6:3.

Срещата продължи 3.23 часа, а Зверев приключи с 24 аса и осем двойни неточности.

За него това е първи край в шампионат от Големия шлем. Германецът затвърди напредъка си през 2020 година, откакто при започване на сезона стигна до полуфинал на Australian Open.

На 23 години Зверев е най-младият финалист в Шлема от 2010 година насам, когато Новак Джокович игра за купата в Ню Йорк на същата възраст. Германец не е стигал до такава фаза в един от четирите най-важни шампионата от Райнер Шутлер през 2003 година на Australian Open.

Във вторият полуфинал Тийм, който е втори подложен, съумя да се оправи с Медведев в три сета. Въпреки това успеха не пристигна елементарно, като австриецът мина през два тайбрека - 6:2, 7:6 (7), 7:6 (5), а мачът продължи 2.53 часа.

Тийм съумя да се оправи с руснака, който записа 12 аса, само че в станалите съставни елементи имаше огромни усложнения.

Австриецът доближава до четвъртия си край в шампионатите от Шлема и ще направи първи опит да стигне до купата. В началото на годината той загуби от Новак Джокович на Australian Open, а през 2018 и 2019 година Рафаел Надал го победи във финалите на " Ролан Гарос ".

Финалът на US Open е в неделя вечер.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР