Доминик Тийм спечели финала на US Open. Австриецът направи обрат

...
Доминик Тийм спечели финала на US Open. Австриецът направи обрат
Коментари Харесай

Доминик Тийм спечели финала на US Open след знаменит обрат

Доминик Тийм завоюва финала на US Open. Австриецът направи поврат против Александър Зверев, триумфирайки след 2:6, 4:6, 6:4, 6:3, 7:6 (6) в Ню Йорк.

Срещата бе десета сред двамата досега и продължи 4 часа и 5 минути, като салдото е изрично в интерес на австриеца (8-2).

Освен това Тийм записа четвърти триумф над Зверев в шампионатите от Големия шлем. За последно през 1945 година край на US Open е обръщан от 0-2 сета, само че за първи път това се случва в " Откритата епоха ".
 Снимка 495959
Източник:

Зверев проби на два пъти подаването на Тийм и след единствено 30 минути игра завоюва първия сет с 6:2.

Във втория сет германецът проби на два пъти австриеца и поведе с 5:1, само че по-късно Тийм се разигра и върна един пробив и резултатът стана 5:4. Все отново Зверев стигна до пети сетбол на собствен сервис и го осъществя за 6:4.

Австриецът стартира да играе все по-силно и след разменени пробиви при започване на четвъртата част съумя да стигне до нов подобен в десетия гейм, с цел да завоюва сета с 6:4, намалявайки изоставането си.

В четвъртия сет пък двамата печелеха подаванията си до осмия гейм, в който Тийм стигна до пробив, затвърждавайки го с гейм на нула. Така той завоюва сета с 6:3 и прати срещата в пети сет.

Решителната част стартира с замяна на пробиви, след което двамата печелеха подаванията си до осмия гейм.
 Наоми Осака: Мислех си, че ще е доста смущаващо да изгубя мача за по-малко от час
Наоми Осака: Мислех си, че ще е доста смущаващо да изгубя мача за по-малко от час

Японката показа възприятията си след успех на US Open 2020

Стигна се до нова замяна на пробиви, а в 11-ия гейм Тийм взе подаването на противника за трети път в сета и сервираше за продобиване на купата. Зверев обаче върна пробива и вкара сета в тайбрек.

В него германецът поведе с 2-0 точки, само че Тийм обърна нещата в своя изгода, пропусна два мачбола при 5-3 точки в своя изгода, само че при третия съумя и с 8-6 точки ликува в тайбрека, с цел да завоюва купата.
 Снимка 495958
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР