Доминик Тийм се класира за финала на Ролан Гарос, след

...
Доминик Тийм се класира за финала на Ролан Гарос, след
Коментари Харесай

След чудовищен полуфинал: Тийм пребори Джокович и е на финал срещу Надал

Доминик Тийм се класира за финала на Ролан Гарос, откакто надигра в вманиачен мач Новак Джокович в пет сета – 6-2, 3-6, 7-5, 5-7, 7-5 за близо 4 часа и 20 минути. Двубоят сред двамата стартира още през вчерашния ден, само че заради спирания поради неприятното време над Париж, бе доигран в днешния ден от резултат 6-2, 3-6, 3-1 за австриеца.

Той завоюва сервис гейма си за начало на днешния ден, само че международният номер 1 изглеждаше в надалеч по-добро въодушевление при подновяването, като се възползва и от по-добрите условия на корта, печелейки три следващи гейма. Сърбинът имаше точка за пробив при 4-4, само че мрежата избави Тийм, а след това финалистът от предходната година затвори сета след трагичен 12-ти гейм и пробив в подаването на Джокера.

Четвъртият сет бе изпълнен с обрати и непостоянна игра от двамата, като първенецът от 2016 дръпна с пробив на два пъти, само че разреши на австриеца да заличи преимуществото му. Все отново, третият път се оказа благополучен и Джокович вкара дуела в съдбоносен пети сет след ново 7-5. В него Тийм стартира по-добре и дръпна с 4-1 преди паузата, породена от дъжда, да прекъсне конфликта за трети път.

Световният номер 1 се завърна обновен на корта и под парижкото слънце върна пробива. Тогава, обаче, последва нов срив в играта му, от който Тийм се възползва и проби на собствен ред за 5-3, с цел да сервира за мача. Австриецът не устоя на напрежението и се пропука, а сърбинът още веднъж се завърна в срещата. Когато изглеждаше, че Джокович ще завоюва следващия си нечовечен петсетов мач и ще отиде на край, Тийм сподели по-здрави нерви и стабилност от главната линия, с цел да се поздрави с трагичния триумф.

Така той завоюва едвам трети от деветте си конфликта с Джокович на професионално равнище, като се реваншира за загубата си от сърбина на същия стадий преди три години, когато Джокера стана и първенец. Тийм е на втория си пореден край в Париж, като негов противник е добре познатият му от предходната година настоящ първенец Рафаел Надал.

Испанският матадор победи предходната година по решителен метод в три сета, като ще се бори за 12-та купа на Ролан Гарос и общо 18-та от Големия шлем в кариерата, до момента в който Тийм излиза за дебютната си от мейджърите. Тийм и Надал са изиграли досега 12 мача между тях, като имат три мача в Париж, и трите извоювани от испанеца. Последният дуел въобще бе взет от австриеца на финала в Барселона.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР