Доминик Тийм продължава бавно, но сигурно да прогресира в играта

...
Доминик Тийм продължава бавно, но сигурно да прогресира в играта
Коментари Харесай

Тийм повали бивш 1/2-финалист от Шлема и оформи зрелищен сблъсък с Циципас в Мадрид!

Доминик Тийм продължава постепенно, само че несъмнено да прогресира в играта си от началото на клей сезона. Настоящата година се развиваше ужасяващо за австриеца, който до наскоро беше в серия от пет следващи загуби, само че всичко се промен със старта на шампионатите върху алена настилка, където той към този момент може да се похвали с достигането до два четвъртфинала. Днес пък Тийм нямаше никакви проблеми с това да преодолее дебютното си затруднение на Мастърса в Мадрид, надигравайки Кайл Едмънд с безапелационното 6:4 6:1 и по този начин в идващия кръг ще следим зрелищна борба сред него и Стефанос Циципас.

Началото не беше по никакъв начин положително за любимеца и британецът по никакъв метод не показваше, че е отсъствал от кортовете съвсем непрекъснато през последните 2 години. Бившият полуфиналист от Аустрелиън Оупън изстрелваше форхендите си със забележителна скорост и не даваше никакъв темп на тогавашния номер три, което го изведе до точка за пробив в шестия гейм. Все отново по-високоранкираният играч се активизира в точния миг, като се измъкна в сложната обстановка, а впоследстви влезе в серия от три следващи гейма в своя актив и по този метод прибави откриващия сет към актива си.

Втората част се трансформира в чиста условност за двукратния финалист, чийто първи сервис работеше безотказно и неговият конкурент не завоюва нито една точка на него. Нивото на Едмънд пък спадна фрапантно и той имаше сили само да измъкне дебютното си подаване, след което изцяло капитулира.

Spiel, Satz, Sieg: Souveräner Auftakterfolg von Dominic Thiem beim ATP Masters in Madrid!
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР